Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyyübiye bölgesinde yapılan Osmanlı Mesire alanında gerçekleştirilen temel atma töreninde Büyükşehir Belediyesi geleneksel iftar buluşması düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakkıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Şanlıurfa Milletvekilleri Adayları, Şanlıurfa İlçe Belediye Başkanları ve Şanlıurfa'nın protokol üyeleri katıldı. 
Burada bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bizler bir taraftan Türkiye'nin tarımına yön verirken arkadaşlarımla beraber, bir yandan da yeni projeleri hayata geçirmenin derdi içerisindeyiz. Bu çalışmalar her babayiğidin karı değildir. Yapılan çalışmaları bir şahsa maletmek yanlış, biz gücümüzü Cumhurbaşkanımızdan ve AK Partimizden alıyoruz" diye konuştu.
Açılış ve iftar programında açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın  Gıda Tarım ve Hayvancılık anlamında çok önemli bir şehir olduğunu hepimizden daha fazla biliyorsunuz. Ve bu hassasiyetle tarım potansiyeli çok yüksek olan bu şehir aynı şekilde Karacadağ eteklerindeki o güzel meralarıyla hayvancılık potansiyeli çok çok yüksek, onun için şuan temeli atılan tesislerin,  Şanlıurfa ekonomisini için çok önemli. Allahın izniyle herkes konuşur Ak hükümetler, Bakanlarımız, Belediyelerimiz yapar. Bugünde Şanlıurfa için icranın çok önemli bir günündeyiz. Et kombinasyon Şanlıurfa'da zaten üretilen ve bir biriyle entegre olan Besi İhtisas OSB'nin yetişecek olan hayvanlar için piyasaya sürülmesi anlamında çok önem arz ediyor. Yine hayvancılık anlamında besi OSB'yi  destekleyecek olan, yem fabrikası bir biriyle entegre ve çok önemli bir yere sahip, aynı şekilde' de bu defa lisanslı depoculuk yapılacak. Harran ovamız, tahılın  merkezi anavatanı ve bu güzel projeleri tekrar peygamberler şehri Şanlıurfa'mıza kazandırdığınız için Başta Bakanımız Ahmet Eşref Fakkıba'ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Şanlıurfa velisi Abdullah Erin de " Türkiye'de son yirmi yılda güzel şeyler oluyor, Şanlıurfa ilimizde bölgesinde ve Türkiye'de en stratejik öneme sahip, coğrafyada yer alan sahip olduğu potansiyel ve zenginliklerle de son derece önemli bir şehir olan Şanlıurfa'mızda bu güzel  şeylerin en çok tahakkuk ettiği,  hayata geçirildiği şehirlerden bir tanesidir, Türkiye Şanlıurfa'nın farkında, cumhurbaşkanımız Şanlıurfa'nın kritik öneminin farkında hükümetlerimiz, bakanımız, brokarlarımız, herkes Şanlıurfa'nın sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginlikler, büyük tarım potansiyeli dünyanın sayılı bir kaç şehriyle kıyaslama kabul eden zengin ve tarihi ve turistik varlığıyla tarihi geçmişiyle, yenilenebilir enerji potansiyeli, ve hepsiden belkide önemlisi sahip olduğu  çok genç dinamik ve enerjik beceri sermayesiyle Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacak ve Türkiye'nin gidişatını yönlendirebilecek en başta gelen illerden bir tanesidir, bu nedenle bizim cumhurbaşkanımız, Şanlıurfa'ya ayrı bir önem veriyor, ayrı bir kimmet veriyor" dedi.  
Daha sonra Şanlıurfa'da inşaat çalışmaları biten yatırımların düzenlenen tören açılışları gerçekleşti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha