Aydın, Şanlıurfa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirterek, şöyle devam etti:

“Son 16 yılda inşa ettikleri 20 adet taşkın koruma tesisi ile Şanlıurfa şehir merkezi ve ilçelerinde 37 meskun mahal taşkınlardan korunarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmaktadır. İklim değişikliklerinden kaynaklanan su baskınlarını önlemek maksadıyla gece gündüz demeden çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bilindiği üzere Şanlıurfa İli Viranşehir İlçesi Küçük Topça ve Sulutepe (Sarıdüz) Mahallelerinden geçen Divane Deresi son aylardameydana gelen aşırı yağışlar neticesinde bu köylerde taşkın riski oluşturmuştur. Viranşehir Divane deresinin taşkın zararlarının önlenmesi maksadı ile Küçük Topça Köy yerleşim alanında menbaya doğru 950 metre,Sulutepe mahallesinde ise 1500 m’likkısımda taş tahkimatlıdere düzenleme  çalışmaları yaptık.  Hedefimiz 2019 yılının ilk yarısında çalışmalarımızı tamamlayarak Küçük Topça ve mansabında bulunan Sulutepe Mahalleleridere taşkınlarından tamamen korumaktır. Bu kapsamda çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.”

Genel Müdür Aydın, projenin yapılmasında en büyük destekçi Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarını sunarak emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha