Adıyaman'ın Samsat ilçesine bağlı Taşkuyu ve Çiçek Köyleri arasında kalan Doğanlar Mezrası mevkide, yüksek bir tepede türbesi bulunan ve sahabelerden mezarı kesin olarak bilinen ve on bir ayın sultanı Ramazan ayının içerisinde yer alan Kadir Gecesi'ni manevi atmosferde geçirmek isteyen vatandaşlar sahabe Hz. Safvan b. Muattal türbesinde akın etti. 

Hz. Safvan b. Muattal Türbesi'nde toplanan binlerce kişiye TOGEM-DER tarafından iftar saatinde etli pilav dağıtıldı.

Etli pilav dağıtımına TOGEM-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevin Gacal, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat ve TOGEM-DER Adıyaman Kurucu Başkanı Sümeyye Şafak katıldı.

İstanbul'dan Samsat'a gönül köprüsü kurduklarını belirten Nevin Gacal, "Biz TODEM-DER olarak İstanbul'dan geldik. İlk önce Samsat'ta konteynırlarda yaşayan ailelerimize dün akşam kurban eti dağıttık. Okullarda tüm çocuklara bayramlık giysilerimizi hediye ettik. Bu akşamda Sahabe'nin makamında bin kişiye etli pilav ikram ediyoruz. Belediye Başkanımız Halil bey bizi Samsat'la tanıştırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Paylaşmak kardeşliktir diyoruz. Bizde İstanbul'dan TOGEM-DER olarak Samsat ilçesiyle kardeş olmaya geldik. Bundan sonra inşallah işbirliği içerisinde olacağız. Bundan sonra takip edeceğiz."dedi.
3 gündür  TOGEM-DER ekibi olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar ulaştırdıklarını belirten TOGEM-DER Adıyaman Kurucu Başkanı Sümeyye Şafak, "TOGEM-DER Samsat ilçemizin yaralarını sarmaya geldi. 3 gündür TOGEM-DER ekibi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerini sıkıntılarını dinlediler çocuklarımızın yüzlerini güldürerek bayramlıklar hediye ettiler, adaklık kurbanlar kesildi vatandaşlarımıza ikram edildi. Bu akşamda Kadir Gecesi nedeniyle İstanbul'dan buraya bir gönül köprüsü kurularak etli pilav ikramında bulunuyoruz. İnşallah bundan sonrada TOGEM-DER ailesi Samsatlı kardeşlerini yalnız bırakmayacaktır. Başta TOGEM-DER başkanımıza, TOGEM-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevin Gacal başkanımıza ve cumhurbaşkanımızın değerli eşleri olan Emine Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz."şeklinde konuştu.

 Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat ise Samsat'a bayram öncesi bereket yağdığını belirterek, "Bu hafta Samsat'ta bereket yağıyor. TOGEM ve Nevin hanım sayesinde teşekkür ediyoruz kendilerine. İnşallah bayrama böyle bereketli gireceğiz. Ramazan'ın son günleri emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Samsat Belediyesi personeli büyük emek verdi bir hafta içerisinde tabi Nevin hanım ve ekibine, profesyonel çalışıyor. Teşekkürler ediyorum."dedi.
Hz. Safvan b. Muattal türbesine gelen binlerce vatandaş ise teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha