Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği, ilçede 2 Mart 2017'de, meydana gelen 5,1 büyüklüğünde depremin ardından konteynırlarda hayatını sürdüren bin 200 depremzedeye, Ramazan bayramı öncesi et dağıttı.

Toplu Konut İdaresi tarafından yapımına başlanan konutlar tamamlanıncaya kadar konteynırlarda yaşamını sürdüren ilçe halkını ziyaret eden TOGEM-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevin Gacal ve Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

-"BİN 100 ÇOCUĞA BAYRAMLIK, BİN 200 AİLEYE ET YARDIMI"

Nevin Gacal, bin 100 çocuğa bayramlık ile bin 200 aileye kurbanlık et dağıttıklarını belirterek, Adıyaman’a çok geldiklerini  Samsat'a ilk defa geldiklerini kaydetti.

Gacal, şunları ifade etti:

“Belediye Başkanı Halil bey Samsat'ın sosyal durumuyla alakalı bize bilgi vermişti. İhtiyaçları olduğundan bahsetmişti bizde değerlendirmeye aldık, dernek olarak en azından ramazan bitmeden bayram bitmeden gelelim çocuklarımızı sevindirelim aileleri ziyaret edelim dedik, çocuklarımıza bayramlık giysi getirdik bin 100 çocuğumuzu sevindiriyoruz yarında devam edeceğiz. Onların hediyelerini dağıtmaya yine adak kurban kestik onları bu akşam ailelere dağıtıyoruz. Buradaki ihtiyaçları tespit ettik başkanımla beraber bir rapor hazırlayacağız bizde hayır severlerimize iletileceğiz bundan sonrada neler yapabiliriz. Eksiği var Samsat'ın tabiî ki depremler geçirmiş bir önceki baraj yapımıyla beraber tekrar yeni bir hayat kurmuşlar inşallah bundan sonra onları daha güzel günler bekliyor olacak. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin kurduğu bir kurum TOGEM-DER inşallah bizde onlara ileteceğiz. Yapılması gereken işleri biraz daha hızlandırmaya gayret edeceğiz. Samsat'ı yaşanabilir çok güzel bir ilçe olarak görmek istiyoruz. Başkanımızda gayretli inşallah kendisi de Samsat için güzel projeleri var kendisinin birkaç yıl içinde bence Samsat Adıyaman'ın en güzel ilçesi olacak. Yarın akşam Kadir gecesi nedeniyle buradaki ailelerimizle birlikte Sahabe'nin orada bir iftar yemeği yiyeceğiz, hep beraber inşallah dualarımızı edeceğiz. Böylece bayrama ulaşmayı hep beraber temenni ediyoruz."
Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat ise ziyaretten ve ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, "Aslında çok söylenecek fazla bir şey yok, Nevin hanım gerekenleri söyledi. Nevin hanımla ilk iletişime girdiğimizde eminim sadece sıradan bir ihtiyaç listesi olarak görmüştür. Samsat'a geldiğinde Samsatlı ilgili düşüncelerini gözlerinde gördüm. Ülkemizde böyle farklı bir yerin olduğunu görmesi önemliydi. Kendilerine ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum."dedi.
Konteynırlarda yaşayan depremzedeler ise yardımda bulunan TOGEM-DER yönetimine teşekkür etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha