Samsat Anadolu İmam hatip Lisesi Edebiyat öğretmeni Yunus Güzel, kütüphaneyi zenginleştirmek için yaklaşık 3 haftadır çalışma başlattıklarını kaydetti.

Türkiye'nin her yerinden kitap göndermek isteyenlerden yoğun talep aldıklarını aktaran Güzel:

Cumhurbaşkanımızın avukatı, İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, İstanbul Milletvekili Doç.Dr.E.Sare Aydın, Adıyaman Milletvekili M.Fatih Toprak, Adıyaman Belediyesi,Türkiye Diyanet Vakfı,Ak Parti İl Gençlik Kolları gibi birçok kişi ve kurum yoğun ilgi gösterdi. İsmini saydığımız vekiller de çalışma yapacak. Bu zamana kadar 3 bin civarında kitap geldi. Binamız tamamlandığımızda kütüphanenin açılışını yapacağız.''

- ŞEHİT YUSUF ATAL KÜTÜPHANESİ İÇİN HEDEF 2 BİN KİTAP

Güzel, sonraki hedefinin yine Samsat'ta Uzuntepe ortaokulu kütüphanesi için çalışma başlatmak olduğunu belirterek, ''Uzuntepe ortaokulumuza dün 220 kitap gönderildi hedefimiz de 2 bin kitap. Bu okulun kütüphanesine de Samsatlı şehidimiz Yusuf Atal'ın ismini vereceğiz. Bu şekilde şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmış olacağız.'' dedi.

Güzel, kitap gönderen ilgi gösteren herkese ve okul müdürü İsmail Yavuz'a, Sosyal çalışmacı ve gazete yazarı Mehmet Berk Ergin'e koordinasyon ile destekleri için teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha