Samsat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tesislerinde devam eden yaz futbol kursları gençler tarafından büyük ilgi görüyor.

8-14 yaş gruplarına yönelik açılan kurslarda gençlerin çok mutlu olduğu gözlendi. Alanlarında çok başarılı iki antrenör refakatinde verilen eğitime yaklaşık 60 kursiyer katılıyor.

Kursiyerlere Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat tarafından forma ve spor ayakkabı dağıtıldı.

Başkan Fırat, Samsat Gençlik ve Kültür merkezinde şuan devam eden 4 kursun olduğunu ve farklı alanlarda yeni kurslarında açılacağını ifade etti.

Merkezin bilardo, masa tenisi, satranç gibi spor faaliyetlerinin yanı sıra bağlama, saç bakım ve rölyef gibi meslek edindirme kursları için de uygun olduğunu dile getiren Başkan Fırat, "Yaklaşık beş ay önce ilçemizde bir deprem yaşadık ve hala artçılar devam ediyor. Bundan en çok etkilenen ise ne yazık ki çocuklar oldu. Çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel gelişimi için projeler yürütmekteyiz. Burada önemli olan gençlerimizin birbirleriyle kaynaşmaları, ilçemize sosyal ve kültürel yönden katkı sağlamalarıdır. Gençlerimize devam edecek projelerimizle her zaman destek vereceğiz, bu kurslar kapsamında katkı sunan projeye ortaklarımız Samsat ilçe Halk Eğitim Müdürlü Mustfa Işık ve Samsat Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Mehmet YELKEN'e ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha