Sabah saatlerinde büyük bir heyecan ve coşkuyla  Samsat ilçesinde gerçekleştirilen kongreye AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Divan kurulu başkanı ve  AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri İ.Halil Fırat, M.Fatih Toprak, Yakup Taş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç,,Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Samsat Belediye Başkanı Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın’ın  yanı sıra teşkilat mensupları, ilçe, belde belediye başkanları ve partililer katıldı.

Samsat Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede konuşan AK Parti Batman  Milletvekili ve Adıyaman Koordinatörü Ziver Özdemir, 15 Temmuz hain darbe girişimine değindi.

Darbe kalkışması ile Türkiye’yi; Suriye’ye, Mısır’a , Libya’ya, Irak’a dönüştürmek istenildiğine işaret eden Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve halkımızın ayağa kalkmasıyla bu emellerine ulaşamamışlardır. Bizler bugün ise büyük bir  davanın sevdalısı insanlar olarak burada, bir aradayız. Elbette bu büyük davada bizlerin bir arada olmasını sağlayan hiç kuskusuz Kurucu Genel Başkanınız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bizim davamız Allah rızasını kazanmaktır. Bunun için hiçbir ayrım gözetmeden çalışmalarımız yürütüyoruz. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, ülkenin geleceği için çaba göstermektir."

-"KUTLU YÜRÜYÜŞE MİLLETİMİZİN GÖSTERDİĞİ İSTİKAMETTE YÜRÜYECEĞİZ"

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise 7. Büyük kongreye inandığın yolda yürü sloganıyla girdiklerini ifade ederek "Türkiye için inandığın yolda yürü” diyerek, Samsat ilçemizde 7. Olağan Kongremizi yapıyoruz. İnşallah bu kongrelerimizle inandığımız değerleri korumak için kutlu yürüyüşe, milletimizin gösterdiği istikamette devam edeceğiz. Yeniden başkanlığa seçilen Hasan Erdem kardeşimi ve yönetimini kutluyorum. Tabi Samsat ilçemiz bizim için özel bir yer. Her birimiz kendimizi Samsatlı hissederiz. Bizler bu bölgenin insanlarıyız. Buraya her geldiğimizde de kendi insanımıza kavuşmanın keyfini, gururunu ve onurunu yaşarız. Dolayısıyla Samsat’a yapılan her bir yatırım ve hizmeti de  kendi şahsımıza yapılan yatırımların önüne koyar ve o derce bizleri mutlu eder. Samsat ilçemiz depremde çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Geçmişte deprem sonrası yaşanan acı tabloları çok iyi biliyoruz. Geç giden devleti, geç uzanan elleri hepimiz iyi hatırlıyoruz. Ama hamd olsun son dönemlerde hem milletimiz bilinçlendi hem de milletinin yanında yer aldı. Tüm imkanlarını seferber etti.  Samsat’ta da ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gerekli talimatları vererek hemşehrilemizin tüm ihtiyaçlarını ve taleplerini yerinde görerek çözdük. Samsat halkımızın bu süreci sabırla sebatla, hükümetimizin Samsat ilçemiz için en iyisi ne ise onu yaptığını gördü. Allah hepinizden razı olsun. Tekrardan kongremiz Samsat’a ve Adıyamanımıza hayırlı olmasını diliyorum."şeklinde ifade etti.

-"SAMSAT İLÇEMİZ HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ, EN İYİSİNİ HAK EDİYOR"

AK Parti Milletvekili Halil Fırat ise “ 7. Olağan Kongremiz Samsat’a hayırlı olmasını diliyorum. Samsat halkımızdan Allah razı olsun. Samsat ilçemiz inandığı yolda yürüyor. Samsat ilçemiz referandumda AK Partimize yüzde 94’le tarihi bir rekor kırarak AK Parti’ye destek olmuştur. Aynı şekilde bizim hükümetimize Samsat ilçemizi unutmadı. Depremden hemen sonra depremzedelerimize konutları yapılarak teslim edildi. İnşallah 2.etap konutlar için kolları sıvadık. Samsat ilçemize her şeyin en güzelini, en iyisini hak ediyor. İlçe teşkilatımız bugüne kadar çok güzel çalışmalar yaptı. Kongremizle birlikte görev alacak olan tüm kardeşlerime başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili  Yakup Taş ise konuşmasında geçmişte Kürtçe konuşmanın yasak olduğu günlerden bugüne geldiklerini ifade ederek, "Bugün tüm mazlumların umudu olan, onların hakkını ve hukukunu koruyan bir lidere sahibiz. AK Partimiz milli ve manevi değerleri üzerinde inşa eden bir partidir. İnşallah bu inanç ve şuurla 2023 hedeflerine ulaşacağız. Dolayısıyla bu hedeflere odaklanırken burada bulunan herkesin duasına ve desteğine ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

AK Parti milletvekili M.Fatih Toprak ise kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek "Öncelikle tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum. Samsat ilçemiz AK Parti iktidarıyla birlikte büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadı. Belediye Başkanımız Halil Fırat beyin gayretlerine yakından şahit oluyoruz. Elbette bu çalışmaların alt yapısının oluşmasında daha önce ki belediye başkanımız Yusuf Fırat’ın emeklerini unutmamak gerekiyor. Genel ve yerel seçimlerde teşkilatlarımızın yoğun çalışması oldu. Hep beraber büyük başarılara imza attık. İnşallah bu kongre sürecinden sonra yine aynı birlik ve beraberlik içerisinde daha büyük başarılara imza atacağız.” dedi.

-"NEFSİN VE ZULMÜN AYAKLAR ALTINA ALINDIĞI BİR MEDENİYETTEN GELİYORUZ"

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ise konuşmasında Samsat ilçesinin birlik ve beraberliğine değinerek “Kommegene krallığının başkentliğini yapmış kadim ilçemiz olan, aynı zamanda Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrinin bulunduğu Samsat ilçemiz birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden biridir. Bu birlik ve beraberlik şuanda kongremizin salonuna da yansıdığını görüyoruz.Bu atmosferin oluşmasına katkı sunan başta belediye başkanımız İ.Halil Fırat ve teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim birbirimizi çok önemsememiz lazım. Bizler kardeşlik hukukumuzu daha da perçinlememiz lazım."dedi.

Adıyaman'da Ebuzer El Gifari hazretlerinin makamı olduğunu anımsatan Dağtekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ebuzer El Gifari ve Bilal Habeşi hazretleri. Bir defasında bir konuda tartışıyorlar. Tartışma esnasında Hz. Ebuzer El Gıfari Bilal Habeşi Hazretlerine sus "Kara Kadının Oğlu" diye hitap ediyor. Bunun üzerine Bilal Habeşi  önüne bakar ve mahcup bir şekilde Rasulüllah (sav) giderek Hz. Ebuzeri şikayet eder. Bu olay üzerine Rasulüllah Ebu Zer Gıfari Hazretlerine derki; ya Eba Zer; “Sen de cahiliye kırıntıları görüyorum, derhal git ve Bilalden özür dile ve onunla barış. Bu cevaptan sonra Hz. Ebuzer El Gifari gidip Bilal Habeşi ’nin evinin kapısının önüne yatıyor ve 'Bilal bu kafamı çiğnemeden ben bu kapının eşiğinden kalkmam' diyordu. Ta ki Bilal Habeşi,  Ebuzer El Gifari’yi affedene kadar. Dolayısıyla insanların görevleri değişik olabilir. Sahip oldukları vasıflar sebebi ile farklı vazifeler ifa edebilirler ama hepimiz makam, mevkiye, renge, ırka veya soya-sopa bakmadan hepimiz eşitiz.  Nefsin ve yüzün ayaklar altına alındığı bir medeniyetten geliyoruz."

Suriye'nin İdlip şehrinde yaşanan insanlık dışı trajedilere şahit olunduğuna değinen Dağtekin, "Yine İdlip’te  günlerce yollarda donarak hayatını kaybeden aileler var. Anne ayrı yerde, baba ayrı yerde, çocuk ayrı yerde vefat etmişler. İşte bizim coğrafyaya biçilen kefen budur. Ama hamd olsun Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sadece Samsat değil, sadece Adıyaman değil, Türkiye değil, ümmet ayağa kalkacak, mazlum ayağa kalkacak inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle Samsat ilçe kongremiz ilçemize , Adıyaman’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

-"SAMSAT İLÇEMİZ KADİM BİR TOPRAKTIR, İNSANLARI DA KADİM DİR"

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise Samsat ilçesinin medeniyetlerin beşiği olmasının yanında biliminde merkezi olduğunu ifade ederek, "Samsat ilçemiz kadim bir topraktır. İnsanları da kadimdir. Düşmanına düşman, dostuna dosttur. Allah hepinizden razı olsun. Ülkemizin içinden geçtiği durumu görüyoruz. Ne Rusya’dan dost olur ne Amerika’dan. Şu yaşadığımız süreç gösteriyor ki bizim bizden başka dostumuz yoktur. Dolayısıyla birbirimizle uğraşmak vazgeçmemiz gerekiyor. Birbirimizin kıymetini ve değerini bileceğiz. Küçük hesapların peşinde olmayacağız." dedi.

Tek liste halinde gidilen kongrede geçerli oyların tamamını alan Hasan Erdem yeniden ilçe başkanı seçildi.

Yönetim kurulu üyeliklerine ise İsmail Orhan, Nevzat Atabak, Mehmet Bilgin, Fehmi Ertürk, Ensari Işık, Alpaslan Çetin, Hasan Suseven, Adem Türkmen, Mustafa Tepe ve Mustafa Tepe getirildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha