İl Özel İdaresinden temin edilen kaynak ile Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince tadilatı yaptırılan binanın çatı onarımı, elektrik sisteminin yenilenmesi, çatlakların tamir edilmesi, alçı ve boya işlerinin yanında, binanın dışında lavabo ve abdest alma yerleri yapıldığı belirtildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Kürşad Atak, atıl durumda olan kamu binalarının yeniden değerlendirilmesinin milli servetin heba edilmemesi bakımından da önemli olduğuna işaret etti.

Köy Muhtarlığı ve köy halkının talebi üzerine İl Özel İdaresinden temin edilen ödenek ile tadilatın yaptırıldığını kaydeden Atak, şu bilgileri verdi:

Daha öncede bir çok köyümüzde kapanmış köy okullarını kültür evini dönüştürdük. Yarımbağ, Gölpınar ve Göltarla köylerimizde taziye evi çalışmamız devam ediyor. Bayırlı köyümüzün dışında bütün köylerimizde kültür evi, taziye evi veya köy konağı diyebileceğimiz tesisimiz var. Bağarası köyünde ise bina yetersiz gelmektedir. Yakın bir zamanda bu alandaki ihtiyacımız tamamlanmış olacaktır. Başta Sayın Valimiz olmak üzere destek veren bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz 

PHA

Editör: Adıyaman Haber