Samsat ilçesinde yaşanan 5.5 depremin ardından çadırda eğitim gören yaklaşık 2 bin öğrenci karne heyecanını çadırda yaşadı. 
216-2017 Eğitim Öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte 14 çadır okulda zor şartlarda eğitimi aksatmayan Samsat ilçesinde karneler verildi. 
İlçeye bağlı Uzuntepe köyünde düzenlenen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, depremin evleri, okulları yıktığını fakat eğitime zarar vermediğini dile getirerek, ‘’ Evet depremle beraber şartlarımız değişti, okullarımız ve sınıflarımız çadır hale geldi. Ama öğretmenlerimizin gayretleri ve öğrencilerimizin çabaları ile eğitim başarılı bir şekilde devam etti ve bu gün bu zorlu sürecin son gününe geldik.’’ dedi.
Törende konuşan İlçe Kaymakamı Yusuf Yıldırım, okulun son gününde öğretmen ve öğrencilerin başarılarının yüzlerindeki ifadede çok iyi okunduğunu dile getirerek, ‘’ Samsat depremden dolayı bir anda yaşanmaz hale geldi. Binlerce aile çadırlarda yaşamak zorunda kaldı ama tüm bu zorluklar adeta öğrencilerimizin çalışma azimlerini kamçıladı. Samsat çadırda eğitim görmesine rağmen çok güzel sonuç verdi. Bu konuda emeklerinden dolayı başta öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve çocuklarını zor şartlarda eğitimden ayırmayan ve başarıda büyük fedakarlıkları bulunan aileleri tebrik ediyorum.’’ şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından başarılı olan on öğrenciye Kaymakamlık tarafından altın takılarak ödüllendirildi. 
Adıyaman’da faaliyet gösteren özel bir rehabitilasyon merkezi tarafından maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 100 öğrenciye ayakkabı hediye etti. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha