Samsat Belediyesi, GAP İdaresi, Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik Merkezi işbirliği ile  saz kursu açıldı. Depremden dolayı moralleri bozulan vatandaşların morallerinin düzeltmek, meslek sahibi olmaları ve boş zamanlarında uğraşabilecekleri bir şeyler bulmalarını sağlamak amacı ile Samsat Gençlik Merkezinde açılan bağlama kursuna katılan depremzedeler saz çalmayı öğreniyor.
Samsat Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Yelken, amaçlarının Samsat’ta geçtiğimiz Mart Ayında meydana gelen depremde moralleri bozulan vatandaşların çeşitli aktivitelerle morallerini düzeltmek olduğunun altını çizerek şunları kaydetti.

“ Samsat’ta yaşanan depremden moralleri bozulan vatandaşlarımızın morallerinin düzelmesine karınca kaderince destek olmak amacıyla bazı aktiviteler yapmaya karar verdik. GAP idaresi bize bu konuda destek çıktı. Bu aktivitelerimizden bir tanesi de bağlama kursudur. GAP Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen bağlama kursumuzu açtık.  Kursiyerlerimiz saz çalmayı öğreniyor. Saz kursundan sonra değişik aktiviteler yapmaya devam edeceğiz.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha