İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Samsat Kaymakamlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere 130 kişilik kura çekildi.

871 kişinin başvurduğu alımlar için Hükümet Konağı bahçesinde, Kahta Noterliği tarafından yapılan kura çekimine Samsat Kaymakamı Yusuf  Yıldırım, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile iş başvurusunda bulunan vatandaşlar katıldı.  

Kura çekiminde bulunan Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, deprem nedeni ile İŞKUR'un bu yıl Samsat ilçesine daha fazla işçi çalıştırma hakkı vererek, vatandaşların mağduriyetlerinin en aza çekilmesine katkı sunulduğunu belirtti.

Kaymakam Yıldırım, "Büyüklerimiz deprem nedeni ile Samsat ilçemize daha fazla işçi çalıştırma hakkı verilmesini takdir ederek, bizleri sevindirdiler. İl dışına çalışmaya giden vatandaşlarımızdan 130 kişi daha kendi memleketinde çalışarak, ailelerinin yanında kalacaklardır. Bu işçilerimiz Kaymakamlığımız bünyesinde çalıştırılacak. Hem depremin yaralarını sarmada yardımcı olacak, hem de istihdam edilmiş olacaklardır" dedi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha