3 Mart'ta Samsat ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören ve çadırlara yerleştirilen yaşlı depremzede 75 yaşında Abuzer Kutlu ve aynı yaştaki eşi  İsmihan Kutlu, Anneler Günü'nü çadırda geçirdi.

Anneler Günü'nden haberi olmayan İsmihan Nine, "Yaşım 75, bu güne kadar anneler günü diye bir şey görmedim. Bu Günün anneler günü olduğunu sizden öğrendim. 4 erkek,5 kız 9 çocuğum ve sayısını bilmediğim kadar torunlarım var. Samsat’ta iş sahası olmadığı için çocuklarımın hepsi dışarıya gitti. Yaşlı eşim ile beraber oturduğumuz ev depremde yıkıldı. Bize çadır verdiler. Şimdi bu çadırda kalıyoruz. Büyük sıkıntılar içinde yaşıyoruz” dedi. 

İsmihan Nine, şöyle devam etti: “ Anneler Günü diye bir şey bilmiyorum. Bu gün mü anneler günü? Valla ben bilmiyordum. Şimdi sizden öğrendim. Anneler Gününü ne yapacağım. Başımızı sokacak bir ev bize yapsınlar yeter. Anneler Günü sizin olsun. 75 yıl anneler günü diye bir şey bilmedim de bu gün çadırda mı anneler günü olacak? Bana lazım değil.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha