2 Mart'ta meydana gelen 5.5 Richter ölçeğine göre büyüklüğündeki depremde bir çok ev ve işyeri zarar görürken Doğal Afet Sigortası olmayanlar, ev ve devlet teşvikinden yararlanamadı.
696 Sayılı KHK ile Samsat merkezli depremin yaralarını sarmak için beklenen düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ak Parti 6. Olağan Kongresinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Samsat ilçesinde yaşayan depremzedeler için konut müjdesi verdi.
Samsatlı depremzedelere konut yapma müjdesi vermesi ilçede sevinçle karşılandı. Depremzedelerden İbrahim Küçükaslan, "Gönül isterdi ki bu konutlar bundan 6 ay önce yapılmış olsaydı. Karar alınması şahsen beni fazla sevindirmiyor. Bizim için eylem önemlidir. Ne zaman ki evlerimizin temeli atılırsa o zaman Allah razı olsun diyeceğiz. Bir an önce evlerimiz yapılırsa dışarıya giden vatandaşlarımız evlerine geri dönebilirler"dedi. 
Samsatlı Ahmet Oruç, "Bu gün duydum ki bize ev yapacaklar. Çok sevindim. Konteynerler çok dar. Bizler kalabalık nüfusa sahibiz. İnşallah evlerimiz bir an önce yapılır ve biz bu sefil yaşamdan kurtuluruz"ifadelerini kullandı.
Nazım Aktaş ise"Şu an barındığımız Konteynerlerimiz yer yer damlıyor. Zor şartlarda yaşıyoruz. Başbakanın müjdesi bizi sevindirdi" dedi.
2 Marttaki depremde evleri yıkılan Samsatlı vatandaşlar, 8 ay çadırlarda yaşadıktan sonra bundan 2 ay önce konteynerlere yerleştirildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha