Kahta ve Samsat ziyaretine TBMM Başkanvekili  Ahmet aydın, Ak Parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, İl Başkanı Abdurrahman Dimez de katıldı.

"DEPREMZEDELERİN YARALARI SARILACAK"

Kahta ziyaretinin ardından Samsat'a geçen Aydın, depremzedelerin yaralarının sarılacağını söyleyerek şunları kaydetti: “Daha önce tüm ailelere çadır, bazı ailelere de konteyner verdik. Konteyner alamayan ailelere de kısa sürede temin edeceğiz. Bu geçici çözümdür. Kalıcı çözüm olarak da konut yapımına başlayacağız. İsteyen ailelere konut yapacağız. Kendi konutunu kendisi yapmak isteyen ailelere de kredi ve diğer destekleri vereceğiz“

Referandum sonrası siyasi durum hakkında da bazı açıklamalarda bulunan Aydın, "Bu millet kendi göbeğini artık kesti. Artık onların otur dediklerinde oturan, kalk dediklerinde kalkan bir millet değiliz. Üç kuruşa beş köfte yok artık. Artık o dünya liderleri karşısında iki büklüm duran liderlerimiz yok. Artık İMF kapılarında para dilenen liderlerimiz yok. Artık bir tepkide şapkasını alıp giden, artık bir tehditte milletin emanet ettiği koltukları terk edip giden liderlerimiz yok. Artık bir dünya lider olan Recep Tayyip Erdoğan var. 7 düelle mücadele eden bir Türkiye var. Terörle mücadele eden bir Türkiye var. Dışarıdan ve içeriden Türkiye’nin büyümesini engellemek, Türkiye’nin ilerlemesini durdurmak ve 2023 hedeflerine ulaşmasını engellemek için ne tür tezgahlar ortaya koyduklarını ve ne tür oyunlar oynadıklarını gördük” diye konuştu.

Ak Parti Milletvekilleri konuşmaların ardından buradan Sincik İlçesine hareket etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha