Adıyaman`ın Besni İlçesi`nin Şambayat Beldesi chp belde başkanı Bülent Küçük sert açıklamalarda bulundu.

Şambayat Jandarma Karakolunun şambayatın su kaynağı olan abundu-karpuzatan bölgesine temel atması sonucu, su kaynağının kuruyacağını iddia eden Küçük Aşağıdaki açıklamayı yaptı.

"Karpuzatan Abundu suyu belde tarımı için büyük önem taşımakta. Günümüz dünyasında suya ihtiyaç artmasıyla birlikte insanlar yeni kaynak arayışına girerken, bizler mevcut suyumuzu kurutuyoruz" dedi.

Küçük, "Beldemize yapılmakta olan Şambayat Jandarma Karakolu inşaatının batı kısmında yer alan Karpuzatan Abundu deresi içindeki yer altı kaynak suyunun kepçe ile eşilmesi ve beraberinde eşilen kaynak suyunun çıkış noktalarına taş doldurularak üzerine hazır beton ile demir ilavesi yapılarak kapatılmıştır. Sonraki aşamada yer altı suyunun kaçmayacağı, yön değiştirmeyeceği söylenmektedir. Ne acı vericidir ki Allah`ın suyunun üzerine böyle bir beton zemini nasıl yığarlar. İnşaatı yapan firma ve yetkili suyun yer altında kaçmayacağının veya yön değiştirmeyeceğinin haberini hangi ilahi güçten alırlar. Yüzyıllardır akan suyun ve gün geçtikçe azalmakta olan her yıl halkın diline dolaşan Karpuzatan, Abundu suyu çıktı mı acaba diye baharda heyecanla beklenen suyumuzun böyle bir tablo ile karşı karşıya gelmesi ne vicdanlara sığar ne de adalete. Karpuzatan, Abundu suyunun altında bulunan binlerce dönüm sulu tarla milyonlarca ağaç ve bir o kadar da hayvana analık etmektedir. Geliri tarım olan Şambayat halkının her sene çektiği su sıkıntısı gün geçtikçe daha ağır bir tabloyu karşımıza çıkaracaktır. Bir Şambayat ferdi olarak suyuma sahip çıkıyorum. Kaynarca, Körkuyu ve Abundu köylerinin ana can damarı olan 3 temel kaynak sularından biri Abundu suyunun yeniden eski haline kavuşması gerekmektedir. Vicdanı olan herkesi bu suya sahip çıkmaya davet ediyorum. Yapılan betonun yer altı suyuna zarar vermeden yapılması için yetkililerden ve gerekli mercilerden istirham ediyorum. Bu durumun devam etmesi halinde yetkili yerlere toplu halde başvuracağımızı bir vatandaş olarak üzerimize düşen görev ne ise kanunların bize verdiği yetkiler dahilinde suyun sağlıklı ve eski halinde akması için çaba göstermeye devam edeceğiz. Duyarlı davranan herkese şahsım ve Şambayat halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bülen Küçük, şambayat halkının konuya duyarlı davranarak destek verdiğini ayrıca 400 civarında imza topladıklarını, konuyu gerekli mercilere taşıyacaklarını söyledi.
Editör: Adıyaman Haber