Yıllardır Ankara da görev yapan Ali ARICAK Şambayat belediye başkan a.adayı olduktan sonra her kesim vatandaştan yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Ankaradayken Adıyamanda, Besnide, Şambayatta bir vesileyle Ankaraya işi düşen hemşehrilerini Ankarada yalnız bırakmayan, onlara her türlü desteği gösteren Ali ARICAK şimdi bir vefa göstergesi olarak şambayatta yalnız bırakılmıyor. Parti gözetilmeksizin her türlü kesimde destek alan Ali ARICAK sitemize yapmış olduğu açıklamalarda;

AK PARTİ, Milletin teveccühü ve takdirini kazanan hizmetleri sayesinde, Türkiye`nin bütün renklerinin, bölgelerinin ve vatandaşlarının partisi olmuş ve milletimizin % 47 oyunu almıştır.

5-6 bin nüfuslu her an gelişmesi gereken, değişmesi ve büyümesi gereken bir beldede Allah nasip eder başkan olursam Halka hizmet, Hakk’a hizmet düsturu ile hareket edeceğim. Bilgi ve tecrübelerim, hizmet aşkım ve çalışma ahlakımla bunu hep birlikte başaracağız. Yaşadığımız bu güzel beldeyi, ekip ruhuyla, mahalle meclisleriyle ve hep birlikte yöneteceğiz. Yetkin ve donanımlı ekiplerimizle Şambayat’ımıza yakışan en doğru ve en iyi hizmetleri üreterek, hayatın önündeki tüm engelleri ortadan kaldıracağız. 
Birlikte yaşadığımız Şambayat’ımız tüm güzelliklere layıktır. Aldığımız aile ve teşkilat terbiyesiyle, kamu ahlakıyla, hiçbir şaibe ve kirliliğe bulaşmadan, alnımız ak olarak bu günlere geldim. 
Bu güne kadar talip olduğum her işi başardım ve başaramayacağım hiçbir işe de talip olmadım. Birçok projem var, Şambayat’ı sokak sokak bilen bir kardeşiniz olarak, öncelikle işsizlik problemini çözmek için çalışacağız. 
Şambayat’ı modern ve yaşanabilir bir belde  yapacağız. 
Hesap soran değil, hesap veren Adil ve Şeffaf bir yönetim anlayışımız olacak. 
beldemizin problemlerinin kısa sürede nasıl çözüme kavuşturulduğunu göstermek için, Örnek alan değil, örnek alınan bir Şambayat  için, adayım. Şambayatımız da açlık sınırı ve yoksulluk sınırı denen kavramları bitireceğiz. yetim ve öksüz  çocuklarımızın, engellilerimizin, yaşlılar ve kadınlarımızın en emin sığınağı olacağız. Halkımızın her türlü ihtiyacını karşılayacağız, Gelecek seçimler için değil; gelecek nesiller için çalışacağız. 

Çalmadığımız kapı, elini sıkmadığımız, halini ve hatırını sormadığımız, derdini dinlemediğimiz insan bırakmayacağız. 
İnşallah, birlik ve beraberlik içinde İnançla, azimle ve kararlılıkla çalışarak, % 100 zafere ulaşacağız.
İçinizden biriyim, ben sizim, siz bensiniz, hepimiz biriz, biz birbirimizin kıymetini biliriz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin. İçiniz rahat olsun, değişim, gelişim ve umudun temsilcisi olarak, Birlikte başaracağız ve % 100 kazanacağız.

Siyaset başlı başına bir sorumluluk ve fedakârlıktır. kesinlikle nefis mücadelesi değildir.
Sözlerimi bitirirken Hepinizi sevgi ve hürmetlerimle ayrı ayrı selamlıyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun, 
Gelecek günlerimiz ak ve aydınlık olsun.
siz Adıyamanlılar net ailesini teşekkürlerimi sunuyorum.

Editör: Adıyaman Haber