Spor yapmanın en büyük faydası vücudumuzu ve beynimizi zinde hissedebilmek mutlu olmak, stresi azaltmak, kendimize olan saygımızı artırmak, günlük enerjimizi yükselterek yaşam kalitemizi artırmak şeklindedir.

İlk Çin'in Wuhan şehrinden yayılan Covid-19 hastalığı tüm dünyada hızlı bir şekilde yayılmıştır.

 Ülkemize ise ilk defa vaka olarak 11 Mart 2020 günü görülmüş, görüldüğü ilk günden itibaren hızlı bir şekilde tedbir önlemleri alınmıştır. Farkındalık oluşturmak içinde "evde kal" sloganıyla insanların ihtiyaçları dışında evlerinden çıkmamaları öngörülmüştür.

Vatandaşlarımız evde kal taahhüdüne büyük ölçüde uymuş, sağlıklı yaşam adına   ev içerisinde egzersiz yaparak yürümeye hevesli olanları da biliyorum. Bu da olumlu bir durumdur.

"Evde Hayat var" Sloganıyla oluşturulan farkındalık sosyal ayrıştırmaya yardımcı olduğu gibi Covid-19 virüsünün yayılmamasında önemli ölçüde yardımcı olmuş ve olmaya da halen devam etmektedir.

Bireylerin en azından evde egzersiz yapmaya teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Spor yapabilmenin insan sağlığının korunmasında önemli bir faktör olduğu gibi, Bireyleri (Covid-19) virüs korkusuna karşı koymaya yardımcı olduğu içinde psikolojileri üzerinde de olumlu yönde etkisi olacağı kanaatindeyim.

Devam eden süreç içerisinde Ramazan ayı boyunca insanlarımız tembellik edip uyuyarak aşırı yemek yemeleri halinde obezite riski altındadırlar.

İnsanlarımız evde kalarak (Covid-19) virüsünü yenecek ancak ev sporu yapmadan maalesef diğer ölümcül hastalıklara yakalanmaları kaçınılmazdır.  Halbuki çözüm çok basit  evde kalarak basit egzersizler yapmak ve zaman zaman ayaklarınızı hareket ettirmek.

(Evde Spor Yaparak Kalmaya Devam edin lütfen!) Güzel günler yakındır.  Esenlikler dilerim.