Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde her yıl düzenli olarak verilen ödülün, Tıp Fakültesi öğrencileri nezdinde önemli bir prestije sahip olduğu bildirildi.

Dernek ve ödül ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, ödülün verilme amacını; tıp öğrencilerinin acil tıp uzmanlığını seçmelerini desteklemek, tüm hekimlerin, tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitim standartlarını belirlemek olarak açıkladı.

Prof. Dr. Cander, "Bu amacımıza uygun olarak 2007 yılından beri düzenli olarak vermekte olduğumuz Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor ödülümüze Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Muhammed Cemallıoğlu layık görüldü. Kovid-19 pandemisi nedeniyle tören yapılamadığından acil servis önünde küçük bir seremoni ile plaketimizi ve belgemizi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kasım Turgut, Doç. Dr. İrfan Aydın, Doç. Dr. Umut Gülaçtı ve Asistan Dr. Cihad Sönmez'in katılımı ile verdik. Derneğimiz tarafından çok önemsenen bu ödülümüzle ilgili olarak, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösterdikleri hassasiyetten dolayı Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. ATUDER Yönetim Kurulu olarak, dönem birincisi Dr. Muhammed Cemallıoğlu'nu acil tıp camiasının yeni bir üyesi olarak görmek dileğiyle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha