Yeşilay, üniversitelerde, enstitülerde ve araştırma merkezlerinde tütün-sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar, alışveriş ve diğer bağımlılık türleri ile ilgili tez çalışması yapacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor.

Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi Başkanı Hakan Özöncel yaptığı açıklamada, burs destek programının amacının, bağımlılık çalışma alanlarına katkıda bulunacak yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarını destekleyerek bu alanda kaynak teşkil edecek bilimsel veriler elde etmek ve bu alanda yetişecek nitelikli insan kaynağının gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
Özöncel, Burslara başvurabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, tezli yüksek lisans-doktora derecesi veren bir programda kayıtlı olmak gerekiyor. Başvuruda bulunacak öğrencilerin; Tıp, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, İlahiyat, Eğitim Bilimleri, Eğitim, Hemşirelik, Edebiyat, Hukuk, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, Eczacılık Fakültesi yüksek lisans veya doktora programlarından birinde kayıtlı olması gerekiyor. Bu fakültelerin dışında, Halk Sağlığı, Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri, Çocuk Sağlığı ve İlahiyat Enstitüsü alanlarında yüksek lisans veya doktora programlarında kayıtlı olan öğrenciler de bursa başvurabilecekler dedi.
Bursun içeriğine de değinen Özöncel, şöyle devam etti:

Burs verilecek bağımlılık konuları, tütün-sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar bağımlılığı ve diğer bağımlılık türleri olarak duyuruldu. Yüksek lisans öğrencilerine 12 ay boyunca aylık 750 liradan toplam 9 bin lira, doktora öğrencilerine ise 18 ay boyunca aylık bin liradan toplam 18 bin lira burs verilecek. Yeşilay Tez Araştırma Bursu değerlendirme sonuçları Seçici Kurulun değerlendirme ve karar toplantısında elde ettiği raporla tespit edilecek ve başvuranlara e-posta aracılığıyla bildirilecek. 02 Aralık saat 17.00de sona erecek başvurular, yesilay.org.tr veya [email protected] adreslerinden yapılabilecek

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber