Adıyaman Gölbaşı Devlet Hastanesi yönetiminin ve personellerinin başlatmış olduğu Yastık Altındaki Antibiyotikler Gün Yüzüne projesi kapsamında açıklamalar da bulunan Başhekim Dr Selim KUŞAĞLI şunları söyledi:

“Evimizde kullanmadığımız ilaçlarımızı savaşın kanayan yarası Cerablus’ta ki kardeşlerimize ulaştırmak için böyle bir proje başlatmış bulunuyoruz. Yastık Altındaki Antibiyotikler Gün Yüzüne Projesi ile antibiyotik kullanımı konusunda halkı bilinçlendirmek ve gereksiz antibiyotik kullanımını minimum düzeye indirmek hedeflendirmektedir. Proje kapsamında; Gölbaşı Devlet Hastanemiz ve Aile Sağlığı Merkezleri bünyesindeki ilaç toplama sandıkları konulmuş bulunmaktadır. Halkımız evde kullanmadıkları ilaçlarını bu sandıklara getirmeleri konusunda bilgilendirilecektir. Toplanan ilaçlar savaşın kanayan yarası Cerablusta ki kardeşlerimize ulaştırılacaktır.”

Ayrıca Başhekim Dr Selim KUŞAĞLI açıklamalarında şu bilgilere yer verdi. “Unutmayalım ki antibiyotikler ateş düşürmez, ağrı dindirmez, virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi etmez. Antibiyotiklerin yaygın ve yanlış kullanılması durumunda hızlı direnç gelişmekte ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde etkisiz kalmaktadır. Hekim reçete etmedikçe kullanılmamalıdır. Hastaların daha önce kullandıkları antibiyotiği hekime danışmadan tekrar benzer hastalığa yakalansalar bile kullanmamaları gerekmektedir.

Hekim reçetesi ile alınan antibiyotikleri; doğru dozda, doğru şekilde, reçeteye uygun zaman aralıklarında almak, enfeksiyonu en etkili biçimde tedavi etmekte ve direncin ortaya çıkma riskini azaltmaktadır.

Antibiyotikler; hasta kendini iyi hissetse bile hekimin belirttiği süreden önce sonlandırılmamalıdır. Aksi takdirde faydadan çok zarar getirecektir.” Dedi.

Başhekim Dr Selim KUŞAĞLI Yastık Altındaki Antibiyotikler Gün Yüzüne Projesinde görev alan Kalite Direktörü Birsen ARSLAN’a, proje hazırlanmasında desteği olan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Serap ÇATAL’a , Yoğun Bakım Hemşiresi Fatma Sema ÖZ’e ve proje kapsamında görev alan tüm personellerimize teşekkür ediyorum. Dedi.

Editör: Adıyaman Haber