Doğuştan Serebral Palsi hastalığına yakalandığı için vücudunu hareket ettiremeyen 12 yaşındaki Yaren Coşkun için uzmanlar tarafından İnnowalk cihazının (Yürüme) alınması istenildi. Alınması istenilen cihaz ile Yaren Coşkun’un yürüye bileceği ve vücudundaki kasların canlanılacağı belirtildi. Desteksiz bir şekilde hareket edemediği için sürekli yatan Yaren Coşkun’un sırtında, kalçasında ve bacaklarında yatak yaraları çıktı. 

Tuğba ve Emrah Coşkun’un 3 çocuklarından biri olan Yaren için yardım bekleyen aile hayırseverlerden destek istedi. Asgari ücretle özel bir firmada çalıştığı için kızına istenilen İnnowalk cihazını alamadığı için Adıyaman Valiliği izniyle yardım kampanyası başlatan baba Emrah Coşkun, yardım beklediğini söyledi. 

Yaklaşık 350-360 bin TL değerinde olan cihazın alınmasıyla kızının sağlığına kavuşa bileceğini vurgulayan baba Emrah Coşkun, “Kızım Yaren doğuştan Serebral Palsi hastası. Yaren’e her gün masajlar yapıyorum, günlük fizik tedavi hareketleri yapıyorum. Yaren’e alacağımız o cihaz Yaren’in günlük yaşamını karşılayacak, Yaren normal bir insan gibi yürüyebilecek, kasları hareket edebilecek. Kızımın her tarafı yatak yaralarıyla dolu, ben gün içerisinde olmadığım için Yaren her zaman yatıyor. Doktorlar biz bunun önüne geçmezsek ileride daha da sıkıntı olacağını söyledi. Yaren o zaman hiç yürüyemeyecek, git gide vücut fonksiyonlarının hepsi iptal olacak. O cihaz olmazsa kızım her zaman yerde kalacak, Yaren hiç yürüyemeyecek. Şuan biz bu duruma müdahale edebiliyoruz ama Yaren’in yaşı büyüdükçe müdahale edilemeyecek bir duruma gelecek. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz biz. Ben kızımın yerde kalmasını istemiyorum ne olur yardım edin. Kızım yerden kalksın ben bunu istiyorum” dedi.
Gözyaşlarını tutamayarak hayırseverlerden kızı Yaren için yardım isteyen anne Tuğba Coşkun, “Elimizden geldiği kadar fizik tedavi uyguluyoruz ama yeterli olamıyoruz. Yaren’in vücudu yara oldu, kan dolaşımı yavaş, dışarı çıkamıyor. Çocuğum sürekli ağlıyor. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum Yaren’ime yardım edin. Ne olur Yaren’im yerde kalmasın. O benim güzel kızım, Yaren büyüyor. Yaren’i böyle gördükçe acı çekiyorum. Bu cihazla fayda görecek ne olur bize yardım edin, yavrum yerde kalmasın. Yavrumun kasları hep sertleşti. Bu cihazla kasları gevşeyecek, kan dolaşımı olacak, bizim gibi ayakta durma konumuna gelecek. Ne olur Yaren’ime yardım edin. Bütün hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Sesimi duyun, sesime ne olur ses olun” diye konuştu. 

Adıyaman Valiliği izniyle başlatılan yardım kampanyasının banka hesap bilgilerinin Yaren Coşkun İBAN: TR860020900001056987000001 olduğu görüşme yapmak isteyen hayırseverlerinde 05459676911 numaralı hattan ulaşa bileceği belirtildi.

Editör: Adıyaman Haber