Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Verimlilik/ Kalite ve Ar-Ge birimi tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansına Doğrudan Teknik Destek kapsamında başvurulan “Yanılgıdan Doğru Algıya” isimli proje destek almaya hak kazandı.

Projeye ilişkin açıklamada bulunan Genel Sekreter Uzm. Dr. Erdoğan Öz, proje ile sağlık personellerine İkna Mühendisliği ve Algı Yönetimi konusunda sadece teorik bilgiler verilmesinin değil, aynı zamanda farkındalık kazandırarak teknikleri özümsemelerin amaçlandığını söyledi.

Eğitime yöneticiler, birim sorumluları, çalışan güvenliği ve hasta iletişim biriminde görevli personelin katılacağını belirten Öz, şöyle konuştu:

Katılımcılar  kendi kurumlarında ve sosyal çevrelerinde sağlıklı iletişim ve doğru algı ile pozitif etki yapacaklar. Böylelikle kendini daha iyi ifade edebilme, karşısındakini daha iyi algılayabilme ve hastalarla etkili ve olumlu iletişim kurma yetisini kazanmış olacaklardır.  TT Gelişim Akademisi tarafından yapılacak olan eğitim, etkili iletişim, beden dili ve yüz okuma sanatı, sıfır noktası, iknanın psikolojisi, iş ve özel hayatta kişilerarası ikna teknikleri, iknada beden dili kullanımı, iknada frekans teknolojisi, ikna yöntemlerinde kültürler arası farklılıklar, iknadan korunma yöntemleri, iknada nefes kullanımı, algı yönetimi ve çatışmayı uzlaşmaya çevirmek konularını kapsamaktadır. Projenin olumlu etkileri orta ve uzun vadede devam edecek olup, sonuç olarak, sağlık tesislerimizde verilen sağlık hizmetinin kalitesinin daha da artacak, sağlık hizmeti alan hasta ve yakınlarının memnuniyetinin üst seviyelere çıkacaktır. Eğitim sonunda katılımcılara Eğitim Katılım Belgeleri takdim edilecektir. “Yanılgıdan Doğru Algıya” Projesine yaptıkları katkılardan dolayı İpekyolu Kalkınma Ajansına teşekkür ederiz

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber