Yetkin Şifalı Bitkiler Dünyası işletme sahibi Ercan Yetkin, yaptığı açıklamada, Goji berrynin satış trendinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Binbir derde deva olduğu için halkın arz talebinin çok yoğun olduğunu vurgulayan Yetkin, gündemde olan Goji Berriynin kilolu bireylerin tükettiği besinler sıralamasında birinci sırada yer aldığını ifade etti.

Senelerdir yazılı ve görsel medyada defalarca uyarı niteliğinde bilgilendirmesine rağmen şuursuzca kendi başlarına diyet yapan kişilere rastladığını aktaran Yetkin, şunları kaydetti:

Zayıflamak isteyen yada fazla kilolarından şikayetçi olanlara öncelikle bir diyetisyen uzmanına gidip sağlık taramasından sonra, günlük kalori hesaplaması yapılır. Hormon bozukluğu, tiroit, böbrek, tansiyon, hamile, emziren anneler ve gelişim çağındaki bireylerin zayıflamayla ilgili hiçbir bitkisel ürün kendi başına danışmadan kullanmamalıdır. Rast gele bitki satıcılarına uğrayarak öneri ve tavsiyelere dayalı ürün tüketmemeliyiz. Çünkü her bireyin sağlığı çok önemlidir. Beslenme biçimini isteğe ve rahatımıza göre değil sağlığımıza göre yapmalıyız. Sabah vezir gibi, öğle kral gibi akşam fakir gibi beslenmeliyiz. Ara öğünlerimizi de gelenek haline getirmeliyiz. Goji Berriy zayıflamaya faydalıdır ama dengeli ve bilinçli beslenerek ve bilinçli tüketici olursak yararları vardır

- GOJİ BERRİYNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ
 Goji Berriynin faydalarının saymakla bitmeyeceğini anlatan Yetkin, şöyle dedi:

Göz sağlığı açısından hayati önem taşıyan mineral ve vitamin içeren Goji berry, içerdiği bu besin ve minerallerin yardımı ile katarakt oluşmasını önlediği gibi, yaşlanmadan kaynaklanan görme bozukluğu sorunu yakalanma vakası riskini azaltabilir. Cilt sağlığını korumaya yardımcı olur, serbest radikallerin verdiği zararı giderir. Kansere faydaları vardır.  Kemoterapi ve radyoterapi sonrası önerilir. Vücutta radyasyon atıcı özelliği vardır. Radyasyona maruz kalanlara Goji Berriy öneriliyor. Böbrek sağlığı için faydalı mineral ve vitaminler içermektedir. Bunun yanında genel anlamda sindirim sistemi sağlığını korur. Müzmin kabızlığa iyi gelir. Kronik öksürük sorunlarını giderebilir, düzenli olarak tüketildiğinde astım ve bronşitten kaynaklanan öksürükler başta olmak üzere öksürüğü giderir; astım hastalığını iyileştirmekten ziyade astım ataklarının daha hafif geçmesine yardımcı olabilmektedir. Fakat, bronşit hastalarının hızla iyileşmesini sağlayabilir.   Kemik erimesine gelişim çağındaki bireylere çok iyi gelir. Goji Berry tatlı olduğu için çocukların tüketmesi kolay olur, çocukların iştah, diş, boy ve sağlam iskelet yapısının oluşmasını sağlayabilir. Zihin sağlığı için oldukça önemli olan ders ve sınav stresi olanlar  için merkezi sinir sistemi sağlığını korumaya yardımcı olur. Stres giderici özelliği vardır. Sporculara enerji  deposudur,  çok iyi bir besleyici olması yanında kilo aldırmaz, aksine vücudun kilo vermesini teşvik eder

PHA

Editör: Adıyaman Haber