Adıyaman Özel Park Hospital Göz Doktoru Uzman Doktor Lütfiye Yaprak, yaz mevsimiyle birlikte alerjik ve göz kuruluğu şikayetlerinin arttığını belirtti.

Mevsimler şikayetlerin yanı sıra şeker ve tansiyon hastalarının özellikle Ramazan ayında çok dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunan Dr. Yaprak yaptığı açıklamasında; “Yaz mevsimine girdik, havalar çok sıcak. Bölgemiz kuru bir iklime sahip. Esintili kuru bir hava var. Bunun etkisi ile alerjiler devam ediyor. Özellikle bahar alerjisi şikayeti olan hastaların şikayeti daha fazla oluyor. Bununla birlikte göz kuruluğu şikayeti ile gelen hastalarımız var. Göz kuruluğu semptomlarını hasta nasıl hisseder? Gözünde batma hissi, basılmış gibi bir his, yorgunluk hissi, erkenden uykum geliyor, göz kapaklarımda ağırlık oluyor şeklinde gelen hastalarımız bize başvuruyor. Yaz aylarında bu şikayetlerin arttığını görüyoruz. Alerji hastalarımızda ekstra olarak kaşıntı da rastladığımız semptomlar arasında.
Öğle güneşi ve aşırı sıcak genel sağlığımız için ne kadar tehlikeli ise gerekli ise, göz içinde o kadar tehlikelidir. Özellikle alerjik çocukların, alerjik gençlerin, spiralli bir şapka ile ya da kaliteli bir güneş gözlüğü ile dolaşmalarını öneriyoruz. Göz kuruluğu olan hastalarımızın da bir hekime başvurup, suni göz yaşları ile takviye edilebilirler. Daha farklı semptomları olan hastaları daha farklı yöntemler denenebilir. Hava sıcak olduğu için baş dönmeleri, Ramazan ayı münasebetiyle, şeker hastalarının, tansiyon hastalarının çok dikkat etmesi gerekiyor. Bu tür hastalıklar maalesef tüm vücudu etkiliyor. Göze de çok etkisi var hastalarımızın çok dikkat etmesi gerekir. Ayrıca katarak ameliyatı olan hastalarımız, çok aşırı ışıktan rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. Bu da normal bir durum. Çünkü göz için yapay mercek takıyoruz, bu da gün ışığının olduğu gibi göz içine girişini ve yine parlak ışıkta rahatsızlık, kamaşma, gözde batma, yanma, sulanma gibi şikâyetleri olabiliyor. O hastalarımıza da yine alerji konjoktivitte, kuru gözde olduğu gibi, kaliteli güneş gözlüğü takmalarını öneriyoruz.” Dedi.
Editör: Adıyaman Haber