Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Çelik, boğulma olaylarının sık yaşandığı yaz dönemlerinde, tatlı sulara girilmemesi yönünde uyardı.

"Tatlı sulardan uzak durun"

Uzm.Dr. Çelik, bu dönemde yaz sıcaklıklarında göletlere veya baraj göllerine girmenin çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Neden tehlikeli; yüzme bilmek yetmiyor çünkü. Yani toprağın tam oturmadığı, çökme alanlarının olduğu, çamura batma şeklinde yüzmeyi çok iyi bilen insanlar bile olsa boğulma tehlikesi ve riski çok yüksek oluyor. Bunun için şu sıcak dönemde özellikle tatlı sulardan uzak durmak gerekiyor, çünkü eğer yeterince bakım yapılmıyorsa şu Kovid-19 döneminde, burundan, ağızdan veya gözden su kaçması ve bir mikrop var ise virüs kapma riski var."ifadelerini kullandı.

Deniz tercih edildiğinde ise sıcak ve tuzlu olduğu için daha steril olması nedeniyle önerdiklerini ifade eden Uzm. Dr. Çelik, şöyle devam etti:

"Ancak daha dikkatli bir şekilde girilmesi gerekiyor. Yüzme iyi bilinse dahi dikkat etmeliyiz, boğulma riskleri yüksek oluyor çünkü. Koronanın olduğu bir dönemde tatlı suya, su göletlerine veya havuza girmeyi önermiyoruz, mümkün olduğu kadarıyla uzak durmalarını da tavsiye ediyoruz."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha