Fatma Ulubey açıklamasında; “Aslında hayatta en güzel şey sağlığımız, insanın sağlıklı olmasıdır. Fakat onu kaybettiğimiz zaman değerini anlarız. Bu insan ilişkilerin de öyledir. Aslında birbirimizi kaybetmeden değer vermeliyiz, önemsemeliyiz.

Sağlık konusunda çoğumuz ihmalkâr davranırız. Hastalanmadan, altına düşmeden doktora gitmeyiz. Ben bugün sağlık konusunda, sağlıklı olmamız konusunda farkındalık için maskeli bir resimle paylaşımı düşündüm.

Biliyorsunuz dünya Corona virüsüyle savaşıyorken, bizim gündemimiz Suriye idi. Şehit olan askerlerimiz hepimizi paraladı. Suriye'de sağlanan barışın kalıcı olmasını diliyorum. Emperyalist güçlerin bizi bir savaşın içine sürükleme planları karşısında çok dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz. Asıl konu başlığıma dönüyorum.

Sabah yürüyüşünde arkadaşlarla sohbet esnasında dünyayı kasıp kavuran korona virüsü ile ilgili konuşurken, hala bu olayın ciddiyetini kavrayamadığımızı öğrendim. Salgının yol açacağı felaketin, farkına varmamız açısından kaleme aldım. Bu konuda dünya alarmda, bunu sizi korkutmak anlamında demiyorum, dikkatli olmamız gerektiğini vurgulamak anlamında söylüyorum.

Bakın dünya kendi ülkesinin insanlarını bu tehlikeden nasıl korurum onun telaşı içerisinde, evet bu ölümcül virüs Çin'de baş gösterdi ve hızla çevresindeki ülkelere yayıldı. Corona virüsü Avrupa'dan Amerika'ya, Orta Doğu'dan Afrika'ya kadar tüm dünyada hızla yayılıyor...

Salgın Tayland, Jaonya, Güney Kore, Tayvan, Vietnam, Almanya, Danimarka , Fransa, İspanya....

Dünya genelinde hastalığa yakalananların sayısı 100 bini aştığı söyleniyor.

Komşumuz İran'da yüzlerce insan bu hastalığa yakalanmışken, onlarcası ölmüşken biz işimizi kadere mi bırakmalıyız, önlem almamalı mıyız? Tehlike bu kadar yanı başımızdayken!....

Dünya ülkelerinin çoğu virüse yakalanmamak için hava- deniz- kara sınırlarını kapatmış, tüm sağlık teşkilatları ile birlikte harekete geçmiş birçok bölge karantina altına alınmış ve olası bir salgına karşı önlemler artırılmıştır.

Sağlık Bakanı sınırlarda sahra hastaneleri kurulduğunu, bazı ülkelere giriş-çıkışın yasaklandığını, Türkiye içerisinde vakaya rastlanmadığını söylemiş olsa da, bu ilerleyen zamanda vaka olmayacak anlamına gelmez.

Biz ülke olarak temizliğe dikkat eden bir halkız, suya, sabuna dokunan bir halkız. Fakat şu gerçeği gözardı etmemeliyiz. Nedir o gerçek : " Türkiye'nin sığınmacı ve kaçak göçmenler nedeniyle her türlü bulaşıcı hastalığın kolaylıkla yayılabileceğini gözardı etmememiz gerçeğidir. "

Bildiğim kadarıyla Sağlık Bakanlığı bünyesinde okullarda sağlıkçılar bu konuda öğrencileri bilgilendirme konusunda bir çalışma yapılıyor, bu çalışmalar daha geniş kitlelere yayılmalı ve Halk bilinçlendirilmelidir.

Her zorluğa rağmen yaşamak güzeldir. Corona Virüsü ve Sağlığınıza dikkat edin!...” dedi.

Editör: Adıyaman Haber