Adıyaman'ın Tut ilçe Kaymakamı Muhammet Tugay, Kovid-19 vaka sayılarının sıfırlandığı açıkladı.

İlçe Kaymakamı Muhammet Tugay, yaptığı açıklamada 10 gündür ilçede Kovid-19 vakası çıkmadığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"İlçemizde  Kovid-19 salgını vaka sayıları sıfırlandı. İlçemizde  10 gündür  vaka çıkmadı. Vaka sayılarımız bugün  itibariyle sıfırlandı. Vaka sayılarının sıfırlanması dolayısıyla  başta sağlık  çalışanları, emniyet ve jandarma teşkilatı, denetim ekipleri ve  süreçte  kamu görevlilerine  destek olan sivil toplum kuruluşları temsilcilerine  teşekkür ediyorum. Alınan  tedbirlerimizde herhangi bir esnekliğe gitmeden, genelgeler doğrultusunda  denetimlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızın tedbirlere uyması gerekiyor." 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığınca, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda Kovid-19 ile mücadele ve tedbirleri içeren ‘Tam kapanma’ konulu genelge 81 ilin valiliğine gönderilmişti.

29 Nisan 2021 günü saat 19:00 da başlayan tam kapanma süreci 17 Mayıs 2021 pazartesi saat 05:00’den itibaren sonlanmıştı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha