Türk Tabipler Birliğine seslenen TOKUR;

"Bizi yine şaşırtmadınız. Bölücülerin hapishane şartlarının iyileştirilmesi, ana dilde eğitim talebi, Kobani günü, Cizre’de teröristlere sahip çıkma telaşı, Ermeni Tehcirinde Türk milletini karalama çalışmaları derken Zeytindalı harekâtı ile ilgili de yine zırvalamış Türk milletinin, devletinin ve ordusunun karşısında yer almışsınız.

Belli ki Tüm Türkiye’nin askerinin yanında yer alması ve dua etmesi sizi epeyce rahatsız etmiş. Vatan ve millet düşmanlığı yine önce tüm vücudunuzu kaplayıp cerahat gibi dışarıya saçılmış.

Mesele Türk milletine ve Türk devletine düşmanlık olunca omuz vererek nasıl destek oluruz diye bayağı düşünmüşsünüz. Savaşa karşıyız kılıfı altında terör destekçiliği yapmayı uygun bulmuşsunuz.

Teröristler katliam yaparken sus pus olup, bir şehit için bile göz yaşı dökmediğinizi de gayet iyi biliyoruz. Bunların hepsi size yakışan işlerdir.

Sizde olan ama size yakışmayan bir tek şey var oda isminizin önündeki “TÜRK'tür. Artık yeter Biz Türk Tabipler Birliği değiliz diyerek kendinizi, isminizi, cisminizi yeniden tanımlayın. “

Diye seslenen TOKUR Doktorlarımıza da açık bir çağrıda bulunarak;

“Buradan mayası tıbbiyelilerin ruhu olan Tüm doktorlarımıza açık bir çağrı yapıyoruz:

Doktorlarımıza hizmet, onların sorunlarına çare üretmek yerine, bölücü odakların yan kuruluşu gibi hareket eden bu TTB neresinden tutulsa elde kalmayacak bir hal almıştır. TTB bu haliyle asla iflah olmayacaktır.

Türk doktorunu asla temsil etmediğine inandığımız bu birliğin ismine uygun bir yapıya dönüşmesinde doktorlarımıza önemli görev düşmektedir.

TTB'nin bu davranışını kınıyor, kendini Türk ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bilen; vatan, millet, bayrak gibi milletimizin milli ve manevi değerlerini taşıyan ve bu değerlerle bir sıkıntısı olmayan, Doktorlar için mücadele veren, ve Türk milletinin ve devletinin birliğini ve bütünlüğünün daima ön planda tutan ismine yakışan gerçek anlamda bir Türk Tabipler Birliği'nin olmasının doktorlarımızın büyük bir özlemi olduğuna inanıyor, TTB üyesi olan ve üye olmak zorunda bırakılan tüm hekimleri, durum hakkında taraf olmaya ve tepki koymaya çağırıyoruz.” dedi.

Editör: Adıyaman Haber