Tokur açıklamasında, “Adaletsiz ve hakkaniyetle bağdaşmayan, emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle çalışanlara emekliliği de zehir eden döner sermaye sistemi ne yazık ki çözüme kavuşturulmayan bir sorundur.

Sağlık çalışanları bu temel sorunun çözüme kavuşturulmasını beklerken ne yazık ki idarelerin yaptıkları uygulamalarla döner sermaye sistemi katlanılamayacak bir hale gelmiş ve ne hikmetse hep sıkıntısı sağlık çalışanlarına fatura edilmektedir.

İlimizde bütün sağlık kuruluşlarında ve özellikle hastanelerimizde sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemeleri ciddi biçimde düşmüştür.

İş yoğunluğu ve yükünün sürekli arttığı ve dolayısıyla hem gelirin ve hem çalışanın sunduğu katkının yükseldiği bir durumda döner sermayelerin bu şekilde yok edilmeye çalışılması son derece manidardır.

Çalıştıkça artan döner sermaye ne hikmetse bizde çalıştıkça düşmektedir. Ekonomi biliminin yeni baştan yazılmasına neden olacak bu tür bir hesaplama yöntemini yapmakta idarecilerin maharetleri karşısında ne diyeceğimizi bilemiyoruz.

Döner sermaye gelirlerinin dağıtımında öncelik çalışanların hakkının ödenmesidir. Çalışana alın terinin zamanında teslim edilmesi çok önemlidir. Bugün sağlık çalışanları döner sermaye ödemelerine göre harcamalarını, kredi ve taksitlerini ayarlamaktadırlar. Yaşanan bu düşüşlerin sonucunda da çalışanlar mağdur olmaktadırlar.  Bir çalışanın evine borcunu ödemediğinden dolayı haciz gelirse, geçim sıkıntısı nedeniyle ailesindeki huzur bozulursa bunun vebali çalışana hakkını ödemeyenlerin omzundadır.

Herkes iyi bilmelidir ki,  Düşüre düşüre döner sermayeleri yok etmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz, rıza göstermeyeceğiz.

Türk Sağlık-Sen olarak buradan hastane idarecilerine çağrıda bulunuyor ve çalışanın döner sermayesini yok etmek yerine adaletin sağlandığı ve emekliliğe yansıtıldığı bir düzeni sağlayın diyoruz.

Çalışanın hakkını teslim edin, çalışanın cebinden elinizi çekin diye sesleniyoruz.

Hepinize Teşekkür Ediyor, Saygılar Sunuyorum.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber