Acil sağlık hizmetlerinin sunumunda büyük bir özveri ile hizmet üreten 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri günü kutlu olsun.

İnsanları hayata tutunmalarını sağlayan ATT'ler bugün birçok sıkıntı ile baş başa bırakılmışlardır. İnsan hayatı için yaptıkları hizmetlerin karşılığı asla ödenmez, fakat ne yazık ki tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının göz ardı edildiği gibi ATT'lerin sorunlarına da kulak tıkandığı bir dönemi yaşıyoruz.

İş yoğunluğu had safhaya ulaşmıştır. Şiddet ve sıklıkla ambulans kazaları nedeniyle hayat kurtaran ATT'ler her vakaya gittiklerinde hayatlarından endişe eder bir hale gelmişlerdir. Acil olarak nitelendirilen tüm kamu hizmetlerinin sunan kamu çalışanları (itfaiye, polis v.b) görev esnasında hayatını kaybetmesi nedeniyle görev şehidi sayılırken 112 acil çalışanları ise bu değerlendirmenin dışında tutulmaktadır. Aileler mağdur edilmektedir.

112 İstasyonları ve ambulansların daha uygun nitelikte hizmet sunmaya müsait hale getirilmesi gerekmektedir.

Türk Sağlık-Sen olarak tüm sorunların çözüme kavuştuğu, güvenli ve huzur verici bir çalışma hayatı dileğiyle tüm Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerlerinin 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri gününü kutluyor, insanları hayatta tutmak için hizmet verirken şehit olan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

NEJDET İRFAN TOKUR

TÜRK SAĞLIK-SEN ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANI

YÖNETİM KURULU ADINA

Editör: Adıyaman Haber