Tasarlanan ve patenti alınan buluşun el bilek artrodezi için kullanılan el bilek volarinden uygulanan bir plak sistemi olduğu bildirilirken, özellikle el bilek kırıklarında üstün verim elde edilebileceği bildirildi.

Buluşunun patentini alan Doç. Doç. Dr. İsmail Ağır, “Bu buluş el bilek artrodezi için kullanılan el bilek volarinden uygulanan bir plak sistemidir. El bilek kırıkları veya başka bir dejeneratif duruma bağlı el bilekte oluşan ağrılı artrit durumlarında el bileğinin de ağrıyı giderme amacıyla eklemi sabitleme olarak bilinen artrodez yapılır. Bu sistem el bileğini artrodez durumu sağlanana kadar sabitleyecek stabil bir sistem olacaktır. Dorsalden uygulanan sistemlerden farklı olarak volarden uygulandığı için ameliyat sonrası implant rahatsızlığı azaltılmış olacaktır” dedi.

Buluşlarının hastalar için büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Doç. Doç. Dr. Ağır, her türlü çalışmalarında kendilerine verdiği destekten dolayı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha