Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesinde dünya standartlarında mesleki bilgi ve beceriye sahip, etik ve ahlaki değerlere önem veren, hasta ve insani değerleri göz önünde bulunduran hekimler yetiştirmeyi hedefleyen Tıp Fakültesinde 11 profesör, 16 doçent, 73 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplamda 100 Öğretim Üyesi ve 98 Araştırma Görevlisi görev yapıyor. Fakülte bünyesinde Temel Tıp, Dâhili Tıp ve Cerrahi Tıp olmak üzere toplamda 3 bölüm ve 41 anabilim dalı yer alıyor.

Tıp Fakültesine yeni dönem için 120 öğrencilik genel kontenjan açılırken, halihazırda 560 öğrenci eğitim görüyor. Öğrenim süresinin 6 yıl olduğu Tıp Fakültesi, sayısal puan türü ile öğrenci alıyor.

“YENİLİKÇİ, REKABET EDİCİ HEKİM VE UZMAN YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Yeni akademik yılı öncesi açıklamalarda bulunan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İlhan Çağ, amaçlarının uluslararası düzeyde bilim üreten, dünya standartlarında mesleki bilgi, beceri ve donanıma sahibi olan, yenilikçi, rekabet edici hekim ve uzman yetiştirmek olduğunu belirtti.

Dr. Öğretim Üyesi Çağ, uluslararası standartlarda eğitim vermek adına öğrenci merkezli bir öğrenim müfredatını benimsediklerini ifade ederek, 2. sınıfta öğrencilere verilen Probleme Dayalı Öğrenim Yöntemi dersi sayesinde teorikte öğrenilen bilgilerin pratiğe dönüştürülerek öğrencilere aktarıldığını dile getirdi.  Öğrencilerin eğitiminde kadavra ve maket gibi çeşitli eğitim materyallerini de kullandıklarını belirten Dr. Öğretim Üyesi Çağ, "Bu materyalleri her geçen gün daha da arttırıyoruz. Bunun yanı sıra laboratuvarlarımızı da hem sayı hem de nitelik yönünden arttırıyoruz. Fakültemiz, kendisinden önce kurulan birçok fakültenin gerek teknolojik gerekse de fiziki imkanları açısından  ileride yer alıyor" diye konuştu.

Tıp Fakültesinin yalnızca Adıyamandan değil, Türkiye'nin dört bir yanından tercih edildiğini dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Çağ, "Şu an toplam 560 öğrencimiz bulunuyor. Bunlardan yalnızca 95 tanesi Adıyamanlı. Farklı şehirlerden Üniversitemize gelen öğrenciler, fakültemizde kültür zenginliğinin oluşmasını sağlıyor" dedi.

“TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLER SORSUN, ARAŞTIRSIN VE SORGULASIN”

Öğrencilerin, Tıp Fakültesinde ayrıcalıklı bir eğitim alacağının altını çizen Dr. Öğretim Üyesi Çağ: “Hekimlik sanatın somut halidir. İnsana ve yaşama dokunan bir meslektir. Bu düşünce ile eğitim vermekteyiz. Fakültemiz eğitim kalitesi ve teknolojik donanım ile öğrencilerine hizmet etmeyi bekliyor olacaktır. Adaylarımıza tavsiyem hayatlarını ilgilendirecek bu önemli karar öncesinde sorsunlar, araştırsınlar, sorgulasınlar ve tercihlerini öne göre yapsınlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha