-''YILIN HEKİMLERİ ADIYAMAN'I TEMSİL ETTİ''

14 Mart Tıp Bayramı’nın 100. yılı anısına Ankara’da düzenlenen ‘Yılın Hekimi’ Ödül Töreni’ne Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca önderliğinde Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve 81 il sağlık yöneticileri ile yılın hekimi unvanına layık görülen başarılı doktorlar katıldı.

81 ilden sağlıkçıların buluştuğu programa Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz ile Adıyaman’da  yılın hekimi seçilen Dr. Mustafa Deveci ve Dr. Ziya Gül, teşekkür belgelerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın elinden almanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadılar.  

Türkiye’nin 81 ilinden tören için Ankara’ya gelen ve salonu dolduran yüzlerce sağlıkçıya seslenen Bakan Koca, ‘’Gece gündüz demeden çalışan, bu kutsal mesleği büyük fedakârlıklarla yerine getiren, mesleğine aşkla bağlı, saygın, onurlu meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı’nı yürekten kutlarım. 14 Mart’ı sadece bir gün, bayram olarak kutlamak yerine, tüm sağlık çalışanlarımızı kucaklıyor ve bu haftayı ‘Sağlık Haftası’ olarak kutluyoruz. Bu yıl Tıp Bayramı kutlamalarının 100. yılı olması münasebetiyle özel bir önem taşımaktadır’’ diyerek tüm sağlıkçıların tıp bayramlarını kutladı.

Şehir hastanelerini dünyaca bilinen bir marka haline getirmeye çalıştıklarını kaydeden Bakan Koca, programın sonunda 81 ilden gelen yılın hekimleri ile hatıra fotoğrafı çektirerek hekimlere hediyelerini takdim etti.

Yılın hekimi seçimi ile ilgili olarak Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz, ise Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan sağlık camiasının fedakâr çalışanlarının katılımı ile tıp bayramı 100.yılında büyük bir coşku ile kutlandığını ifade etti.

Öz, şöyle devam etti:

‘’Sayın bakanımızın öncülüğünde ve ev sahipliğinde kutlanan tıp bayramı diğer illerimizden gelen sağlık çalışanlarımızın istişareleri ve sağlık hizmetleri sunumunda karşılaştıkları sıkıntılarının anlatımı için iyi bir fırsat oldu. Ben başta ilimizde görev yapan  müdürlüğümüz bünyesinde çalışan hekimlerimiz olmak üzere tüm Türkiye’de ve dünyada bu kutsal vazifeyi zor şartlar altında icra etmeye çalışan hekimlerin “14 mart tıp bayramları” nı canı gönülden kutluyorum  dedi.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha