Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı bir yeniliğe daha imza atarak taramalı elektro mikroskopunu hizmete sundu. Numune alımına başlayan laboratuvarımız bu mikroskopla iletken olan ve olmayan her çeşit numune üzerinde inceleme yapabiliyor.

1 milyon kata kadar büyütme kapasitesine sahip elektro mikroskop metaller, tekstiller, fiberler, plastikler, polimerler, kum, taş ve mantar gibi birçok nesne üzerinde inceleme yapabiliyor. Elektro optik prensiplerine göre çalışan mikroskop, yüksek voltaj ile hızlandırılmış elektronların numune üzerine odaklanması ve numune yüzeyine taratılması sırasında elektron ve numune atomları arasında oluşan çeşitli girişimlerin uygun detektörlerde toplanması ile bilgisayar ortamına aktarılarak yüksek çözünürlüğe sahip görüntüler elde edilebiliyor. Adıyaman’ımıza ve bölgemize Adıyaman Üniversitesi tarafından kazandırılan bu mikroskop detektörleri sayesinde yüzeyin element olarak analizini ve oran tespitini yapabiliyor.
Alanında uzman kadrosuyla Adıyaman’ımıza ve bölgeye hizmet veren Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı yeniliklere devam edecektir. Laboratuvarımızda yaptırmak istediğiniz analizin ücretine http://adyumlab.adiyaman.edu.tr/TR/Sayfalar/Dokumanlar/Laboratuvar-Analiz-Ucretleri-2562 adresinden ulaşabilirsiniz.
Editör: Adıyaman Haber