Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Talat Küçük Ek-2 (Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi) binasında 2 hemşirenin hasta yakınları tarafından darp edilmesini şiddetle kınadı.

Dr. Talat Küçük, sağlık sektörünün kutsal bir meslek olduğunu ve tüm çalışanların gece gündüz demeden şifa dağıtmak için çalıştıklarını ifade etti. Dr. Talat Küçük, açıklamasında şunları söyledi. ‘’Ek-2 binada görev yapan hemşirelerimiz Pelin Sarıkaya ve Gülbahar Bayramhan bir hasta yakını tarafından sözlü ve fiziki şiddete uğraması hepimizde derin bir üzüntü yaratmıştır, olayı esefle kınıyoruz. Şifa dağıtmak gibi kutsal bir görevi olan sağlık personelleri, bu kutsallığın bilinciyle hastalarının yaralarını sarmak için her koşulda gece gündüz demeden görevlerini yapmaya çalışmaktadır. Şiddet hiçbir zaman hak arama yolu değildir ve asla hak arama yolu olmamalıdır. Vatandaşlarımızı bu bilinç içerisinde sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hem yaşadığımız son şiddet olayını, hem de sağlık camiasında yaşanan tüm şiddet olaylarını kınıyoruz.’’

Editör: Adıyaman Haber