Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doktoru Yrd. Doç. Dr. Alper Gök, sünnet olacak çocukların anne ve babalarını uyardı.

Yaz mevsiminin başlaması ve okulların tatile girmesiyle sünnet sezonunun başladığını dile getiren Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doktoru Üroloji Uzmanı Alper Gök, çocukların sağlığı açısından sünnetin uzmanlar tarafından yapılmasını önerdi.

Gök, uzmanlar tarafından yapılmayan sünnetin ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğine dikkat çekti.
Dr. Gök, “Halk arasında sünnetçi adı verilen ve hiç bir bilinmesel vasfı ve yetkisi bulunmayan insanlar bulunmakta. Berberlik gibi mesleklerle uğraşanların da bu önemli cerrahi işlemi yaptıkları günümüzde görünmektedir. Vatandaşlarımızın mümkünse üroloji uzmanına başvurmaları en azından bu önemli cerrahi işlemi bir doktora yaptırmaları gerekliliğini vurgulamaktadır. Kanama, enfeksiyon, eksik veya fazla kesme gibi sonuçlarla karşılaşılabilmektedir. Eksik yapılan sünnetler; bir çocuk için zaten travma etkisi olan sünnet işleminin tekrarlanmasının çocukların psikolojilerinde bozulmalara yol açacağı unutulmamalıdır. Penisin uç kısmının yanlışlıkla kesilmesi durumunda çok ciddi psikolojik sorunlara yol açacağı ve ileri yaşlarda cinsel hayatı olumsuz yönde etkileyeceği kanıtlanmıştır” şeklinde konuştu.

PHA

Editör: Adıyaman Haber