Kızının durumu ile ilgili konuşan Baba Mehmet Koparal, kızım son 2.5 yıldır cihaza bağlı. cihaza bağlı olduğu için gecemiz gündüzümüz yok. Elektrik kesilince bir tedirgin oluyoruz. Bakımı çok zor, maddi olarak bayağı bir sıkıntı çekiyoruz" dedi. 12 saat işe gittiğini 12 saat boyunca da kızının başında beklediğini kaydeden Koparal, "2 tane çocuğum var. Onlarla bile ilgilenemiyorum. Firdevs, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir sevgisi var. Özellikle haberlede cumhurbaşkanımızı görmesi için açmamı istiyor. Haberlerde Cumhurbaşkanı çıktığı zaman 'Susun, Cumhurbaşkanıma bakacağım, ilacımı getirecek' diyor. İstekleri hep bu. Telefonumda bile Cumhurbaşkanımızı izliyor" ifadelerini kullandı. 
Adıyaman'da, doğuştan SMA hastası olan 5 yaşındaki Firdevs Koparal’ın ailesi, ilaçların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağı haberini alınca büyük mutluluk yaşadı.
Doğuştan SMA hastası olan 5 yaşındaki Firdevs Koparal’ın annesi Fatma ve babası Mehmet Koparal, ilaçların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağı haberini alınca büyük mutluluk yaşadı.
Müjdeli haberi televizyondan duyduklarını anlatan anne Fatma Koparal,"1 yıldır bu ilacı bekliyorduk. Müjdeli haberi duyduk ve çok mutlu olduk. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Sağlık Bakanı’ndan Allah razı olsun. Ümitlerimizi boşa çıkarmadılar. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz" dedi. 
Haberi duyar duymaz eşini aradığını anlatan anne Koparal,"Ağlayarak konuştum. Haberi duyan aile büyüklerimiz de aradı ve ‘Gözünüz aydın’ dedi. Şuan mutluluğumu tarif edemiyorum"diye konuştu.
Baba Mehmet Koparal da müjdeli bir haber aldıklarını kaydederek, "Bu müjdeyi kızıma hemen söylemek istedim. İşimi bitirir bitirmez kızıma ‘senin ilacın geldi’ dedim.  Baktım ki o da telefona haberi çekmiş. Bana ilacının geleceğini söyledi. İnşallah bu ilaç SMA hastalarına umut olur" diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha