Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda korona virüs tedbirleri kapsamında sıkı önlemler alınıyor. Nikâh Sarayı’na girişten itibaren dezenfektan, maske ve fiziki mesafe kuralları harfiyen uygulanıyor. Nikâh Sarayı Sorumlusu Mehmet Aldemir, salgın önlemlerini hassasiyetle uyguladıklarını kaydetti. Girişte ateş ölçümleri yaptıklarını belirten Aldemir, şu bilgiyi verdi:
“Müracaat için gelenler sıra numarası alarak salonda bekliyorlar. Vatandaşlarımızı sırayla içeriye davet ederek işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Nikâh için gün alıp, yakınlarıyla gelenlerin salon önünde ayrıca öncelikle ateş ölçümlerini yapıyoruz. Fiziki mesafeye uymaları; maske ve dezenfektan kullanmaları konularında uyarılarımızı yapıyoruz. Daha sonra Nikâh Salonuna alıyoruz. 4 salonumuz var. Salon kapasitelerinin yaklaşık yarısı kadar vatandaşımızı salon içerisine kabul ediyoruz.”

Nikâh törenleri kısa tutuluyor

Nikâh akitlerinin yapılması işlemlerinin süresini de kısa tuttuklarını belirten Aldemir, “Yaklaşık 45 dakika süren nikâh törenlerini 15-20 dakika içerisinde tamamlıyoruz. Tören tamamlanınca misafirlerimizi hemen alıyoruz. Salonlar boşalınca hemen temizlik yapılıyor. En az 1 saat salonu boş tutarak havalandırmasını yapıyoruz” dedi.

Nikâh kıydıran genç çiftler ise alınan önlemlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha