Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ''Sağlıklı Yaşam Aracı'' projesi ile tüm vatandaşlara halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinin sağlanması amacıyla ulaşılması hedefleniyor.

Bu hedefe ulaşmak amacıyla Adıyaman Sağlık Müdürlüğü ekipleri farklı konularda halkı bilinçlendirmek üzere okullar, kurumlar, köy meydanları ve tüm halka açık alanlarda çalışmalar yapıyor.

İki yıldır ilde faaliyet gösteren Sağlıklı Yaşam Aracı ile 2018 yılı başından itibaren il merkezinde 5812 kişi, Besni ilçesinde 490, Gölbaşı ilçesinde 190, Kahyada 1146, Sincikte 126, Tut ilçesinde 346, Çelikhan’da 722 kişiye ulaşıldı. 58 okul ziyaret edilerek açılan stantlarda 14041 öğrenciye bilgilendirme yapıldı.

“Sigaranın zararları”, “madde bağımlılığ”, “Sağlıklı Beslenme, Obezite ile mücadele”, “diabet” “Kanserden korunma ve taramalar”,”Evlilik öncesi danışmanlık”, “Akılcı ilaç kullanımı”, “hijyen”, “ böbrek sağlığı”,”tüberküloz”, “otizm” , “kırım Kongo kanamalı ateşi” ,”çocukluk çağı aşıları” “astım”,”çölyak hastalığı” gibi birçok konuda halka bilgi verildi. Etkinliklerde 24397 adet afiş ve broşür kullanıldı. 279 adet Sağlık Çocuk Dergisi dağıtıldı. Önemli gün ve haftalarda sağlık konusunda mesajlar içeren tişört,şapka, boyama kitabı ve balon dağıtıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha