2016 yılında Adıyamanda Sağlık Bakanlığının belirlediği hedef ve stratejilere uygun olarak sağlık hizmeti sunulabilmesi amacıyla  toplantı düzenlendi.

2015 yılının değerlendirildiği ve İlçelerde sağlık alanında sunulan hizmetlerin daha etkin hale getirilmesi için yapılacak çalışmalar ile 2017 yılı sağlık hedeflerinin belirlendiği İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlükleri değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. H. Mustafa Kutlu, sağlık müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe sağlık müdürleri katıldı.

Adıyaman İl geneli değerlendirme sunumunun yapıldığı, İlin genel sağlık konuları hakkında görüş alışverişinin bulunulduğu toplantıda, ilçe hizmet alanları, birimlerin çalışma performansları, ilçe sağlık müdürlüklerinin mevcut durumu ve işleyişi, personelin yeterli ve dengeli dağılımı, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının işleyişi, ilçeler arası uygulama farklılıklarının önlenmesi, elektronik bilgi paylaşımı ve Adıyaman’da sağlığın daha da geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar ile İl ve İlçelerde yapılacak sağlık yatırımları, sağlık çalışanlarının motivasyonunun arttırılması ve sağlık hizmeti sunan müesseselerin denetimleri gibi konular değerlendirildi.

Sağlık İl Müdürü Dr. M. Emin Taş, yaptığı açıklamada, yararlı bir toplantının gerçekleştirildiğini belirterek, karşılıklı özveri ile hizmet kalitesini arttırmak ve Adıyaman’a daha iyi hizmet verebilmek için bu tür toplantıların periyodik aralıklarla tekrarlanması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber