Adıyaman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde şifa bekleyen minik hastalara yardım elini uzatan Turgut’un özverili davranışı, kamuoyunun da taktirini topluyor.

Otuz yılı aşkın süredir hekimlik görevini sürdüren ve başarılı bilimsel çalışmalarıyla gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda adından sıkça söz ettiren Turgut, rektörlük görevinin yanı sıra hekimlik mesleğini de sürdürüyor.

Prof. Dr. Rektör Turgut, hastalarına zaman ayırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafıma tevdi edilen rektörlük görevimin yanı sıra hekimlik serüvenimi sürdürüp,  hastalarımla ilgilenmenin mutluluğunu yaşıyorum. Şeyh Edebali'nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü kendimize şiar edinerek çıktığımız bu yolda, Cenab’ı Allah kuvvet verdikçe hizmet etmeye  devam edeceğim. Adıyaman Üniversitesi gibi önemli bir eğitim kurumunda geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirmenin yanı sıra minik yavrularımıza da mesleğimiz gereği şifa vesilesi olmak bizler için gurur verici.” 

Eğitim Araştırma Hastanesindeki muayenehanesinde hastalarıyla ilgilenen Turgut, tedavi süreçlerini de yakından takip ediyor.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha