Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 nedeniyle bölgesel kısıtlama çalışmalarında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, tarafından paylaşılan haritada Adıyaman'ın da yer aldığı 39 il tamamen kırmızıya dönerken, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Ramazan öncesi hazırladıkları broşürleri kapı kapı gezerek dağıttı.

Polis vatandaşları Ramazan öncesi uyararak, sahur ve iftar yemeklerinde misafir kabul etmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polislere eşlik eden Alitaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa İlik, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerini tebrik ederek vatandaşların kurallara uymasını istedi. Polisler araçlar ile sık sık anons yaparak vatandaşların kurallara uyması yönünde uyardı.

Adıyaman'ın kırmızı bölgeden çıkması için el birliği ile kurallara uyulmasını belirten İlik, şunları söyledi:

"Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı bu çalışmayı taktirle karşılıyorum. Malum önümüzde Ramazan ayı Adıyaman'da bir gelenek vardır ramazan aylarında konu komşu akraba yemeklere almaları önem arz eden bir konudur. Gelenek haline gelmiştir bu süreçte kırmızı olması tabi üzüntü vermiş olan bir olay bu anlamda devletimizin yapmış olduğu çalışmalar gayet göz doldurucu çalışmalar. Toplum Destekli Polislerimizin de mahallelerde böyle ev hanımlarına yönelik yaptıkları bilgi broşür ve konuşmaları bizleri son derece mutlu etti. Bizlerde Adıyaman adına mahalle sakinleri adına bu duyarlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Biz bu kurallara uymak zorundayız çünkü gerçekten Türkiye'de virüs sayısı her geçen gün artmakta bu artışın sebebi özellikle biliyorsunuz."

Bir süre Adıyaman'ın Ramazan kültürlerinden geri kalmasını isteyen İlik, "ikili ilişkiler toplumla bir araya gelmeler. Adıyaman'da bir boğaz kültürü var, yemek kültürü var özellikle Ramazan ayında bayanlar, hanımlar sergilerler komşular, akrabalar gelsin diye çiğköfte davetleri biz bu süreçte tüm mahalle halkına Adıyaman halkına sesleniyoruz lütfen  bir ay boyunca bunlardan uzak duralım dostluklarımızı telefonlarımızla perçinleştirelim bu anlamda herkese görevler düşüyor."şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha