Yaman Medya Grubu bünyesinde bulunan Perre Haber Ajansı (PHA) Haber Müdürü Mahir Alan, tarafından karşılanan sendika yönetimi, ziyaret sırasında gündem ve çerçeve protokolü konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mahir Alan, sendikal faaliyetler işçilerin yararına yürütüldüğünde hak kayıplarının önlenmesi ve kazanımların kaçınılmaz olduğunu dile getirerek, basın olarak ise tüm sendikalarda olduğu gibi çalışan hakkını savunanların yanında olduklarını söyledi.

“İşçi arkadaşlarımız bundan sonra ‘evet’ biz kadro alabildik diyebilirler”

Öz Sağlık-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Osman İzci ise, “Yeni dönem toplu iş sözleşmemizin tabanını oluşturan kamu çerçeve protokolümüz geçen hafta tamamlandı. Sendikalar ve hükümetimiz ile beraber değerlendirmeye gelince ilk 6 ay için yüzde 12, ikinci 6 ay için yüzde 5 ve enflasyon farkı maaşı düşük olan işçi arkadaşlarımızın maaşına 500 TL seyyanen zam gibi güzel bir rakama imza attık. Biz HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ilk defa kamu çerçeve protokolüne oturduk ve burada farkımızı gerçek anlamda ortaya koyduğumuzu herkes gördü. Bu anlamda da hükümetimize teşekkür ederiz. HAK-İŞ konfederasyonumuzun saha raporları ve taleplerimizin geri kabul olması anlamında hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza bu anlamda sizin aracılığınızla teşekkür ederim. Aldığımız kazanımlardan biri de her yıl için 7 TL kıdem farkı bu ilerleyen süreçlerde eğitim farkı görev tanımı gibi şeylerle inşallah yine sendikamız aracılığı ile alırız. Tayin ve becayiş muallakta olan bir durum. Biz Öz Sağlık-İş Sendikası olarak ilk toplu iş sözleşmemizde bu hakkı kazandık ama 696 sayılı kanun hükmünde kararname bu hak gizli kaldığı için saklı kaldığı için burada bir muallakta olan bir durum söz konusu. Sayın bakanımız bunun içinde gerekli açıklamayı yaptı. Bununla ilgili çalışmayı başlatacağını söz verdi. Biz bu anlamda işçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyoruz. İşçi arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Güzel bir sözleşme oldu mali haklar, sosyal haklar açısından. Gerçekten işçi arkadaşlarımız bundan sonra ‘evet’ biz kadro alabildik diyebilirler. Çünkü mali haklarımızda daha düne kadar 10 ay öncesine kadar, asgari ücretle 2200-2300 gibi komik rakamlarla çalışan arkadaşlarımız bugün aldıkları rakamlarla evlerine kazanları kaynayacak şekilde güzel bir toplu iş sözleşmesi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret, Öz Sağlık-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Osman İzci, Öz Sağlık-İş adına kelem ve ajanda hediye takdim etmesiyle sona erdi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha