Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı N. İrfan Tokur son günlerde basını meşgül eden sağlık çalışanlarını ilgilendiren promosyon hakkında bir basın açıklaması yaptı. Tokur şu açıklamayı yaptı.

 
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen olarak banka promosyonlarının tamamının çalışanlara ödenmesi için uzun yıllar verdiğimiz mücadeleden zaferle çıkmış ve sağlık çalışanlarının alınlarının teri, maaşlarının karşılığı olan banka promosyonlarını almalarını sağlamıştık.
Bizim verdiğimiz mücadele sonucu elde edilen promosyon paraları ile ilgili ne yazık ki yetkilendirilmiş sendikaların çalışanların hakkını savunmadığı görülmektedir.
Adıyaman Kamu Hastaneler birliğinin ve komisyonda yetkili olan Sağlık-Sen’in Katılımı ile 1795 çalışan adına yaptığı sözleşmede 3 yıllığına 6 ayda bir 150 TL’lik promosyon anlaşmasında sağlık çalışanlarının hakkını savunması gereken malum sendika çalışanların mağduriyetine seyirci kalmıştır. Ayrıca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 6 aydan uzun süredir banka promosyon anlaşmasının bitmesine rağmen hiç sesi çıkmayan malum sendika ne oldu da birden kendini göstermeye başladı? Acaba o zaman çalışanlarımız mağdur edilmedi mi?
Başbakandan fetih toplantısı diye gerçekleştirdikleri toplantıda toplu sözleşmede dile getirmediklerini, mücadelesini vermediklerini isteyince burası toplu sözleşme değil diyerek fırça yiyenler anlaşılan odur ki yine nerede ne yapacaklarını karıştırmışlardır.
Toplu sözleşmede attıkları imza ile memura 2014‘ü zehir eden, maaş zamlarını enflasyon karşısında yok olmasının tek sorumlusu olanlar, Adıyaman’da da promosyonu çalışana zehir etmişlerdir?
İhale toplantıları olurken saksı vazifesi görmeyipte çalışanın hakkı hukuku deselerdi bugün bu mağduriyet yaşanmazdı.
Promosyon ihale sürecinde gerekli çabayı göstermeyip, teslim bayrağını çekenler, çalışanların taleplerini dile getirmeyenler şimdi dilekçe topluyoruz diyerek çalışanın gözünü boyamaya çalışmaktadırlar.
Anlaşılan o dur ki, burada yine sağlık çalışanları oyalanmaktadır. Çalışanın emeği ve alın terine sahip çıkılmamaktadır. Anlaşmada sorumluluğu bulunanlar, çalışanlara hesap vermesi gerekenler kendilerini aklama gayretine düşmüşlerdir.
Türk Sağlık-Sen olarak buradan çağrımız çalışanın hakkının bir an önce teslim edilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasıdır.
Enflasyonun tavan yaptığı, Maaş zamlarının devede kulak kaldığı ve sosyal yardımlarda sıfır çekildiği bir dönemde bu para memurlarımız için mühimdir. Toplu sözleşme ile 2 yılı çalınan kamu çalışanı arkadaşlarımız için bu para gereklidir.
Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların yaşadıkları bu sıkıntıların çözülmesi için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi ve bu işin peşini bırakmayacağımızı belirtiyoruz.
                                     Hepinize teşekkür ediyor, Saygılar Sunuyorum.
 
                                                        NEJDET İRFAN TOKUR
                                      TÜRK SAĞLIK-SEN ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANI
                                                     YÖNETİM KURULU ADINA

 

Editör: Adıyaman Haber