Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ağız ve Diş Sağlığı Bilimsel Danışma Komisyonunun tavsiyeleri doğrultusunda Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı çalışmaları başlatıldı.

Bu çalışmalar kapsamında Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğünün Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen, il Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bulunan Merkez, İlçe ve tüm köylerinde öğrenim gören 60 ayını dolduran Anasınıfı öğrencileri ile 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen uygulama ile çocukların diş sağlığının korunmasına yönelik eğitimlerinin verilerek farkındalığın oluşturulması, Florürlü Vernik ile dişlere direnç kazandırılması- diş minesinin güçlenmesi, ağızdaki asit ortamının nötralize edilerek bakteri plağının etkisinin azaltılması planlanıyor.

İl genelinde Kasım ayında başlayıp devam eden çalışmaların Ocak ayı sonu itibari ile 1. turunun bitirilmesi planlanıyor.

Program kapsamında 1. Sınıf öğrencilerine ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Taraması yapılıren, taraması yapılan bütün öğrencilere farkındalık eğitimleri ile birlikte Diş fırçası ve macunu dağıtımı gerçekleşdi.
 

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber