Sağlık Bakanlığı kış aylarına girilmesi ile birlikte, ısınma amacıyla kullanılan soba, baca ve şofbenlerden kaynaklanan zehirlenmelere dikkat çekerek vatandaşlara yönelik bazı uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil kliniğine bu konuda afiş asarak uyarılarda bulundu.

Her gün binlerce hastanın geldiği Acil Servis kliniğinde hastalar bu şekilde bilinçleniyor.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Kış mevsimine girilen bu aylarda ısınma amacıyla kullanılan soba, baca ve şofbenlerden kaynaklanan zehirlenmelerde artış görüldü. Bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden güneybatıdan esen bir rüzgar olan lodos nedeniyle her yıl onlarca kişi özellikle sobadan olmak üzere sızan karbonmonoksit gazı ile zehirleniyor. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana geliyor. Karbonmonoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa zehirlenmeler ölümle sonuçlanabiliyor” denildi.

BHA

Editör: Adıyaman Haber