Kahta İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce İçişleri Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu "Kontrollü Normalleşme Dinamik Denetim Süreci" kapsamında Kahta’da faaliyet gösteren gıda üretim, toplu tüketim ve gıda satış merkezlerinde Kovid-19 denetimi yapıldı.

 Kahta İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zülkif Orak, konu hakkında yaptığı bir açıklamada İçişleri Bakanlığı’nın Dinamik Denetim Modeli genelgesi kapsamında denetim yaptıklarını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı’nın 04 Şubat 2021 tarihinde yayınladığı ‘Kontrollü Normalleşme Dinamik Denetim Süreci’ genelgesi kapsamında Kahta ilçe merkezinde Kovid-19 denetimlerine başladıkarını belirten Orak, şöyle devam etti:

"Genelge kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren gıda üretim, toplu tüketim ve gıda satış merkezlerinde ilgili personelimiz tarafından denetimler yapılmaktadır. İlk etapta maske, mesafe ve hijyen kontrollerimizi gerçekleştirdik. Kovid-19 salgınının son bulması, normalleşme sürecinin başarıyla yürütülebilmesi için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının büyük önem arz ettiğini vatandaşlarımıza denetimlerde ifade ettik. Ayrıca kurallara uymayanlara da cezai işlem uygulanacağını da hatırlattık. İlimiz salgın hastalıkta yüksek risk grubunda yer aldığından dolayı denetimlerimizi sıklaştıracağız. İnşallah vatandaşımızla, esnafımızla elbirliğiyle kurallara uyarak bir an evvel salgın hastalıktan kurtuluruz."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha