Adıyaman'ın Besni İlçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğünce ilçede konuşulan şiveye göre hazırlanan afişler billboardlara asılarak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında, vatandaşların maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda, yerel şiveyle uyarıldı.

Asılan afişlerde "Az işten çok iş çıkıyooo taman, navar biti evde oturun", "Ömürlü olasıcalar navar yiğin darda galmadıkça dışarı çıkmayın", "Acı biraradan uzak durun yoksa çssaat heste olursunuz", "Gözünü sevdiklerim ev gimi datlı yer mi var." sözleri yer aldı.

Bu konu ile ilgili haberin altına yaptığı yorumla
billboardlardaki yöresel şiveyle 'koronavirüs' uyarısına tepki gösteren Mustafa Işıldak

"İnsanları öldüren, toplum yaşamını mahveden bir salgın hastalıktan insanları korumak için ciddi sloganlarla işe koyulmak gerekir. Ölümün şakası olmaz! Aynı yanlışı maalesef Adıyaman Belediyesi de yapmıştı. Sonuç ortada! Yazık, çok yazık...” yazdığı görüldü. 
İlaveten, “Önemli bir şey ekleyeyim; geçici gülümsemeyi mi, kalıcı sağlık ve mutluluğu mu tercih ederiz? Ve hele birileri gülümserken ölümü göze alarak salgına yakalanan hastaları iyileştirmek için mücadele eden fedakar sağlık personeli ile hasta ve yakınları aynı anda gülüyor mu, yoksa ağlıyor mu? Hiç düşündünüz mü?" diyerek eleştirdi. 

Yetmişine merdiven dayadığı bir yaşta geçen yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden de mezun olan
Gazeteci Işıldak, farkındalık yaratmak, işin ciddiyeti ve maskeli yaşamın benimsenmesi  konusunda topluma faydalı mesaj vermek amacıyla son aylardaki bütün köşe yazılarında genelin aksine maskeli fotoğrafını kullanmakla da biliniyor.

Editör: Adıyaman Haber