Uzm. Dr. Öz, mesajında, toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınların, özellikle annelik sıfatı ile fedakarlığın ve özverinin sembolü olduğunu belirtti.

Bir toplumun uygarlık yolunda kadına gösterdiği gelişmenin, kadını toplum içinde konumlandırdığı yerin, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmesi gerektiğini ifade eden Öz, şunları kaydetti:

"Sağlık alanında fedakarca çalışan kadınlarımız başta olmak tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Ülkemizin sağlıkta örnek ülkeler arasına girmesinde en büyük katkıyı yapan çalışanlarımızın büyük kısmı kadınlarımızdan oluşmaktadır. Aile içindeki sorumluluklarının yanı sıra mesleklerinde de büyük özveriyle çalışıp değer üreten kadınlarımız, sadece birer sağlık çalışanı değil; yeri geldiğinde, bir anne, bir abla, bir kardeş olup insanımıza fedakarca hizmet vermektedir. Hadis-i Şerifte buyrulduğu üzere "cennet annelerin ayakları altındadır". Bu vesile ile hayatımızın her alanını güzelleştiren ve dünyamızı daha yaşanacak yer haline getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, saygılar sunuyorum."
 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha