Barutçu, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde görevli hemşirenin hasta ve hasta yakınları tarafından fiziki saldırıya uğrayarak darp edildiğini kaydetti.

-"SAĞLIKTA ŞİDDETİN SON BULMASINI TEMENNİ EDİYORUZ"

Sağlık çalışanlarının görevlerini yapmasına engel olan, moral ve motivasyonlarını bozan şiddet, sağlıkta en büyük sorun olmaya devam ettiğini vurgulayan Barutçu, şu ifadelere yer verdi:

"Yaşanan bu şiddet olayını kınıyor, lanetliyor ve kabul etmiyoruz. Şiddet asla bir hak ve çözüm yöntemi olamaz. Bu bakımdan vatandaşlarımız bir kez daha düşünmeli,  sağduyulu hareket etmeli, sağlık çalışanlarımızın fedakarlıklarını görmeli ve bu şiddet olaylarından artık vazgeçmelidir. Sağlık Çalışanlarının temsilcisi ve yetkili sendikası olarak, Hemşire arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, her zaman sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu ve her türlü hukuki yardıma hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Böylesi bir olayın bir daha asla yaşanmamasını ve sağlıkta şiddetin tamamen son bulmasını temenni ediyoruz.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha